20 godina uspešnog poslovanja LUKOIL SRBIJA

Kompanija LUKOIL SRBIJA, ćerka firma PAO LUKOIL, već 20 godina konstantno investira u modernizaciju i izgradnju svojih benzinskih kompleksa, stvarajući savremenu i efikasnu maloprodajnu mrežu, koja broji 113 objekata, preporučujći sebe kao pouzdanog snabdevača naftnim derivatima na tržištu Republike Srbije.

LUKOIL SRBIJA je druga kompanija po obimu investicija u energetski kompleks Republike Srbije i obezbeđuje u zemlјi oko 1000 radnih mesta, uklјučujući i benzinske stanice kojima upravlјaju partneri. Ukupno su ulaganja LUKOIL-a u Srbiji u periodu 2003-2023. iznela 352,3 miliona dolara. Osim realizacije naftnih derivata u maloprodaji kroz mrežu od 113 benzinskih kompleksa, na kojima pruža raznovrsnu ponudu kvalitetnih naftnih derivata i robe široke potrošnje, kao i uslugu adekvatnu potrebama i zahtevima savremenih vozača, kompanija se, takođe, bavi veleprodajom naftnih derivata i motornih ulјa brenda LUKOIL.

Benzinska stanica Dobanovci jug / Foto: LUKOIL

Kompanija ostvaruje svoju delatnost na teritoriji Republike Srbije počevši od septembra 2003. godine, a svoju poslovnu strategiju projektuje u skladu sa aktuelnim  tendencijama energetske tranzicije u želјi da obezbedi pouzdanost i energetsku stabilnost za celokupnu zajednicu u kojoj posluje.

Sedište Društva u Beogradu je istovremeno i centar Balkanske regionalne organizacije LUKOIL koja obuhvata: Srbiju, Crnu Goru, Severnu Makedoniju, Hrvatsku.

Socijalnim kodeksom LUKOIL SRBIJA se obavezala na socijalnu odgovornost prema svim stranama, koje na bilo koji način učestvuju u njenom privređivanju – zaposlenima, partnerima, državi i društvu u celini.

Poslovni uspeh isklјučivo uz doprinos društvenoj zajednici

Socijalna i ekološka odgovornost je integrisana u poslovnu strategiju kompanije LUKOIL. U saradnji sa lokalnom zajednicom kompanija LUKOIL SRBIJA nastoji da doprinese trajnom pobolјšanju i stvaranju održive koristi za regione u kojima posluje. Da bi se postigla maksimalna efikasnost i zadovolјile potrebe zajednice, razrađen je program filantropske podrške lokalnim projektima, među kojima je jedan od prvih bila podrška rekonstrukciji Avalskog tornja, gde je LUKOIL dobio posebno priznanje kao najveći pojedinačni donator u ovom projektu.

LUKOIL je finansirao obnovu parka u Bloku 21 / autor Una Pajovic JKP Zelenilo-Beograd / Foto: Lukoil

Jubilej – 20-godina poslovanja je bio pravi povod za realizaciju projekta kompletne obnove parka u Bloku 21 u opštini Novi Beograd, koji u svom sklopu ima košarkaški teren, ograđeno dečje igralište i kutak za miran odmor. Na ovaj način korisnici različitih generacija mogu da pronađu radost, spokoj i duhovnu ravnotežu u oazi zelenila u gradskom jezgru.

Pravilan razvoj mladih je više nego dobar razlog za podršku. Trudimo se da pomažemo društvenu zajednicu u kojoj poslujemo i želimo da nas lјudi ovde vide kao kompaniju koja brine o zajednici, naročito kada govorimo o najmlađim i najranjivijim kategorijama.

Pored dugogodišnjeg promovisanja kulture i umetnosti u Beogradu kroz festivale FEST, Martovski festival, Džez festival, Dani Beograda i Dani slobode, počev od 2021. godine se sprovodi program usmeren na ustanove koje se brinu o razvoju dece i mladih. Tako je realizovano više od 30 humanitarnih projekata ove vrste.

Poslovanje LUKOIL SRBIJA je zasnovano na uzajamnom poverenju, razvoju i ulaganju u budućnost i čini sponu između kompanije i zajednice, kroz iniciranje projekata i usmeravanje finansijskih i lјudskih resursa, čime izražavamo našu posvećenost i odgovornost izvan okvira poslovanja.

Posebnu pažnju LUKOIL je obratio akcijama masovne sadnje drveća u kojima su učestvovali i zaposleni LUKOIL SRBIJA. Zatim, projektima podrške zdravstvenom sistemu i zdravstvenim ustanovama Republike Srbije, počev od nabavke inkubatora, preko opremanja operacionih sala neophodnim instrumentima i materijalima, do finansiranja različitih istraživanja o efektima vakcinisanja protiv virusa Kovid-19. Tokom 20 godina upućena je značajna pomoć Srpskoj pravoslavnoj crkvi, kao i ustanovama za stara lica, penzionerskim udruženjima i udruženjima invalida, organizacijama za palijativnu negu i pobolјšanje uslova života roditelјa dece obolele od raka širom Srbije.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti