2021 – godina inovacija i ambicija

Trendovi u energetskom sektoru koji se brzo razvijaju i koji će, prema procenama, doneti najviše naslova tokom 2021. godine.

Šta će 2021. godina doneti energetskom sektoru? Ili bolje pitanje: šta će energetski sektor doneti u 2021. godini?

Odgovor je inovacije i težnju za isporukom pouzdane i čistije energije širom sveta.

Očekuje se da će sledeći trendovi u energetskom sektoru, koji se brzo razvijaju, privlačiti pažnju:

Vodonik: bilo da se radi o proizvodnji električne energije, grejanju ili transportu, trka za čistim, zelenim vodonikom će se znatno ubrzati ove godine, kako započinje mnoštvo demonstracionih projekata, a drugi koji su već u toku prelaze u naredne ključne faze.

Vetroparkovi u vodi: tržište koje se već brzo razvija će se dalje širiti i to širenje će pratiti kako vetroturbine ne idu samo u vode novih zemalja, već dalje od obale i u dublja mora. Plutajući vetroparkovi imaju blistavu budućnost u svakom smislu.

Velike naftne i gasne kompanije postaju zelene: Budućnost čiji je fokus na obnovljivim izvorima sada je na vrhu dnevnog reda svakog naftno-gasnog giganta, a neki već realizuju velike projekte. Naftne i gasne kompanije imaju višedecenijsko iskustvo u istraživačkim tehnologijama, koje sada primenjuju, pre svega, na vetroparkove u vodi, koji će se proširiti ove godine, jer čista energija postaje glavni cilj za mnoge kompanije.

Dekarbonizacija – komercijalna i industrijska: Komercijalni i industrijski sektor će globalno prihvatiti inicijative za čistu energiju, ne samo zato što postoji pritisak, već zato što to sada ima savršen ekonomski poslovni smisao, sa decentralizovanom krovnom solarnom i kogeneracijskom tehnologijom, koje im omogućavaju atraktivna sredstva za proizvodnju sopstvene čiste energije.

Izvor: powerengineeringint

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti

Najava Konferencije

21. decembar 2022.