Apel: Odgovorno i racionalno trošite struju

Domaćinstva koja smanje potrošnju električne energije za pet do 20 odsto u poređenju sa istim mesecom prošle godine ostvaruju pravo na popust od 15 odsto. Za uštedu električne energije za 20 do 30 odsto umanjenje će iznositi 20 odsto, a za uštedu veću od 30 odsto obračunavaće se 30 odsto popusta“, poručuje Dubravka Đedović, ministarka rudarstva i energetike, pozivajući građane i privredne organizacije da racionalno troše struju.

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović  pozvala je danas građane da na svojim oktobarskim računima obrate pažnju na popust za uštede u potrošnji električne energije.

“Domaćinstva koja smanje potrošnju električne energije za pet do 20 odsto u poređenju sa istim mesecom prošle godine ostvaruju pravo na popust od 15 odsto. Za uštedu električne energije za 20 do 30 odsto umanjenje će iznositi 20 odsto, a za uštedu veću od 30 odsto obračunavaće se 30 odsto popusta“, podseća Đedović.

Popust je na računu iskazan u okviru stavke 6 – popust za racionalnu potrošnju električne energije. Obračunava se na osnovu Zaključka Vlade Republike Srbije od 16. septembra,  kojim se preporučuje Elektroprivredi Srbije da domaćinstvima koja smanje potrošnju električne energije odobri popust u periodu od 1. oktobra 2022. do 31. marta 2023. godine.

Ministarka Đedović je još jednom apelovala na građane i privredu da se ponašaju odgovorno i racionalno u ovim teškim vremenima.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti