Bager Odlagač 4 ponovo u sistemu kopanja uglja

Nakon uspešno izvedene sanacije posledica prošlogodišnjeg požara ,a površinskom kopu Tamanava-Zapadno polje Elektroprivrede Srbije u Rudarskom basenu Kolubara ponovo radi bager Odlagač 4, što će doprineti sigurnijoj i efikasnijoj proizvodnji uglja.

Bager Odlagač 4 uključen je juče u proizvodni proces na površinskom kopu Tamanava-Zapadno polje u Rudarskom basenu Kolubara. Rad ovog odlagača je od izuzetnog značaja za efikasnost proizvodnje uglja u Elektroprivredi Srbije i Ogranku RB Kolubara.

Završetak poslova označio je povratak ove moćne sprave u proizvodni proces na Tamnava-Zapadnom polju nakon uspešno izvedene sanacije posledica požara. Sa kapacitetom od 12.000 kubnih metara na sat Odlagač 4 je najveći odlagač na kopovima Ogranka RB Kolubara. Dugačak je 130 metara i težak oko 2.000 tona. Ovaj sistem koristi se za odlaganje jalovinskih masa, otkrivke i međuslojne jalovine sa više bagera. Počeo je sa radom na ovom kopu u decembru 2017. godine.

Poslovi na sanaciji posledica požara u potpunosti su završeni 10. decembra, kako je i bilo predviđeno termin-planom usvojenim pre godinu dana. Tokom prethodna dva meseca realizovani su redovni remontni poslovi, kako bi se obezbedio siguran i bezbedan rad bagera u narednom periodu. Nakon što je 14. februara započeo dvodnevni transport ovaj odlagač je na radnu poziciju stigao bez poteškoća. Dobro pripremljenom trasom, stigao je na odredište i uklopljen je u sistem.

Za zaposlene na ovom kopu usledili su planirani poslovi na rekonstrukciji sistema, odnosno brojne neophodne tehnološke i tehničke aktivnosti za uklapanje Odlagača 4 u rad. Sve aktivnosti na sanaciji posledica požara, remontnim aktivnostima i poslovima unapređenja rada sistema na odlagaču obavili su zaposleni EPS-a, Ogranka RB Kolubara i OC Metal.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti