Brazilci hoće Huawei 5G tehnologiju

Brazil ignoriše Ameriku, koja im nameće ukidanje saradnje sa Huaweiom i zalaže se za zabranu tehnologije ove kineske kompanije na brazilskom 5G tržištu.

Najbolje četiri brazilske telekom kompanije odlučile su da se neće sastati s visokim američkim zvaničnikom koji se zalaže za zabranu tehnologije kineskog Huaweija na brazilskom 5G tržištu.

Brazilski operateri su odbili poziv američke ambasade da se u Sao Paulu sastanu s Keithom Krachom, američkim državnim savetnikom za ekonomski rast, energetiku i okolinu, prenosi Klix.ba pisanje Rojtersa.

„Ova pozivnica nije kompatibilna sa slobodnim tržištem na koje smo navikli. Moramo biti u mogućnosti slobodno donositi najbolje finansijske odluke“, kazao je brazilski izvor.

Telekom operateri u Brazilu već koriste Huaweijevu opremu i ne podržavaju zabranu saradnje sa ovom kineskom kompanijom, na kojoj insistira američka vlada. Iz američke ambasade u ovoj zemlji nisu se oglasili s komentarom.

Administracija Donalda Trampa je, da podsetimo, pojačala diplomatski pritisak na međunarodnom planu, kako bi blokirala upotrebu opreme Huaweija, tvrdeći da bi je Kina mogla koristiti za špijunažu. Huawei je više puta negirao da predstavlja rizik za nacionalnu sigurnost drugih zemalja.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti