Broj bušotina u SAD raste

Broj bušotina u SAD raste

Ukupan broj naftnih i gasnih bušotina koje trenutno rade u SAD povećao se prošle nedelje na 491. Kompanija Baker Hughes, koja od 1944. godine izdaje brojila rotacionih platformi naftnoj industriji, opisuje brojke kao važan poslovni parametar za industriju bušenja i njene dobavljače.

Ukupan broj naftnih i gasnih bušotina koje trenutno rade u SAD povećan je prošle nedelje na 491, prema najnovijoj statistici rotacionih platformi kompanije Baker Hughes, objavljenoj 6. avgusta. Prema ovoj statistici, broj bušotina u SAD raste.

Kompanija Baker Hughes od 1944. godine izdaje brojila rotacionih platformi naftnoj industriji. Kompanije opisuje statistiku kao važan poslovni parametar za industriju bušenja i njene dobavljače. Baker Hughes delimično dobija informacije o lokaciji svoje radne platforme od kompanije Enverus, koja pokazuje dnevno brojanje opreme pomoću GPS jedinica za praćenje.

Povećan broj platformi, najviše na kopnu

Broj američkih bušotina povećan je za 244. Kopnene platforme povećale za 241, morske za dve a ostrvske za jednu u odnosu na prethodne godine. Naftne platforme povećane su za 211, gasne za 34, a broj “mešovitih“ platformi je smanjen za jednu za godinu dana.

Ukupan broj bušotina u SAD trenutno iznosi 476 kopnenih, 14 morskih i jedna ostrvska. Od 491 platformi koje rade u SAD, 387 su naftne bušotine, 103 su za vezane ga gas, a jedna je mešovita.

Ni Kanada ne zaostaje

U Kanadi se broj bušotina, takođe, povećavo za tri nedeljno i dostigao broj od 156. Od ovih bušotina, 95 su naftne bušotine, 60 su gasne, a jedna je raznovrsna. Kanadski broj platformi prošle godine iznosio je 47, sa 13 naftnih platformi i 34 gasnih platformi.

Ukupan broj bušotina u Severnoj Americi sada iznosi 647, za šest više od prethodne statistike kompanije Baker Hughes i za 353 u odnosu na podatke iz prošle godine.

Izvor: Rigzone

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti