Brzom prugom od Beograda do Novog Sada krajem 2021.

Do kraja 2021. biće završena brza pruga Beograd–Novi Sad, a dogodine treba da počnu i radovi na izgradnji Fruškogorskog koridora, odnosno brze saobraćajnice od Rume do Novog Sada, izjavio je Tomislav Momirović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike.

Radovi na brzoj pruzi od Beograda do Novog Sada biće dodatno ubrzani, kako bi taj deo projekta bio završen najkasnije do kraja 2021. godine. Naš cilj je da nakon pruge Beograd–Novi Sad završimo deo od Novog Sada do Subotice i da naši građani i privreda budu što pre integrisani u saobraćajnom smislu sa Evropom, izjavio je Tomislav Momirović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike.

Takođe će biti uloženi dodatni napori da se ubrzaju radovi na brzoj pruzi kroz Novi Sad, koji će se izvoditi u tri smene, sve dok vremenski uslovi to budu dozvoljavali. Najavljujući da će biti realizovano još mnogo značajnih investicija, koje se tiču Novog Sada i njegovih građana Momirović je na konferenciji za novinare, održanoj nakon sastanka sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, rekao da će upravo modernizacija železničke infrastrukture biti jedan od najprepoznatljivijih uspeha države.

Momirović je podsetio i na to da u 2021. treba da počnu i radovi na izgradnji Fruškogorskog koridora, odnosno brze saobraćajnice od Rume do Novog Sada.

Prema njegovim rečima, jedna od tema sastanka bio je i projekat izgradnje obilaznice oko Novog Sada sa mostom, što će biti veoma značajno za ovaj grad.

Vlada može da bude ponosna na to kako se u Novom Sadu realizuje projekat izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti, ocenio je on i dodao da je to trenutno najveće gradilište u Srbiji.

U Beogradu se gradi više takvih stanova, ali, srazmerno veličini grada, u Novom Sadu je taj projekat veći, objasnio je Momirović i ukazao na to da postoji ogromno interesovanje za te stambene jedinice.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti