Cena nafte će još malo rasti

Očekuje da će cena nafte na berzi još malo rasti, ali do nestašice tokom zimskih meseci neće doći. Nove nuklearne elektrane predstavljaju sasvim novu tehnologiju u odnosu na one koje su se gradile pre 50 i iz jedne nuklearke dobijamo tri energenta koja su budućnost Evrope - električnu, toplotnu energiju i vodonik, kaže Ivica Jakić, hrvatski stručnjak za istraživanje ugljovodonika i energetiku i predsednik Udruženja H2.

Smanjenje proizvodnje nafte zemalja OPEK-a je najavljeno, ali se očekuje da će cena nafte na berzi još malo rasti. Iako se očekivalo da cena po barelu pređe 90 dolara do kraja godine, a sada je već treći kvartal, ta cena je stigla.

Objetkivno govoreći, to je politička odluka koja dolazi sa strane – da se, što je moguće više, digne cena nafte, kako bi se manje proizvodilo, smatra Ivica Jakić, hrvatski stručnjak za istraživanje ugljovodonika i energetiku i predsednik Udruženja H2.

Unapred dogovorena odluka

„Rusija je odlučila da smanji prozivodnju nafte za 300 hiljada barela dnevno, a Saudijska Arabija za milion barela dnevno, što automatski prouzrokuje povećanje cene. To znači da se radi o unapred dogovorenoj odluci, s obzirom da je struja stabilna i na tržištu je ima sasvim dovoljno. Ne možemo očekivati bitnije povećanje cena, jer će u tom slučaju doći do reakcije SAD-a koja će pustiti naftu iz svojih rezervi i tako korigovati cenu”, kaže Jakić.

Smatra da ne može doći do nestašice tokom zimskih meseci, jer nafta predstavlja poslednji adut u ovom konceptu Rusije da utiče na energetsku situaciju u Evropi.

Divesifikacija izvora energije

Stručnjak za energetiku je komentarisao nastojanja EU da diverzifikuje svoje izvore energije usled rusko-ukrajinskog rata, kao i garant stabilnosti takve politike.

„Еvropa je pokazala da može brzo da se odrekne pouzdanog dobavljača nafte i gasa – Rusije. S druge strane, našla je pravce isporuke koji su i te kako pouzdani i imaju mnogo bolju cenu. Šok koji se očekivao, nije se dogodio”, objašnjava Jakić.

Inicijativa tri mora

S obzirom da je prisustvovao samitu Inicijative tri mora, otkriva da li se u strateškim pravcima podrazumeva i ulaganje u nuklearnu energiju.

„U svakom slučaju, u tim strateškim planovima je zastupljena i nuklearna energija. Inicijativa tri mora je politička inicijativa koja je potekla iz RH, od predsednice Hrvatske koja je s predsednikom Poljske inicirala nešto što je dobilo novu dimenziju: privrednu, energetsku i ekonomsku. Ta dimenzija ima tri pravca –  razvoj električne energije i vodinika, razvoj IT sektora, veštačka inteligencija i razvoj saobraćaja i infrastrukture. Potrebno je da se smanji raskorak koji je nastao između zapadne Evrope i ovoga dela po vertikali koji se tu nalazi, zaključio je Jakić.

Modularne nuklearke

Ivica Jakić kaže da su SAD i Engleska jasno dale na zanje da su zainteresovane za tržište država koje čine Inicijativu tri mora.

„Mogu da kažem da je naše udruženje suosnivač i to baš razvojne agencije. Pratimo razvoj, projekte koji se pnude i u kom smeru to ide. Jasno je stavljeno do znanja da je veliki interes SAD-a i Engleske, konkretno Westinghousa i Rolls Royca, da se na tržište država Inicijative tri mora, puste mini modularne nuklearne elektrane koje su kapaciteta od 70 do 77 megavata. One su u stanju da kompenzuju stare nuklearke koje se pomalo napuštaju”, objašnjava Jakić.

Nova tehnologija

Komentarišući strah koji je prisutan kada se radi o nuklearnoj energiji, kaže da je tehnologija nova i da su mini modularne elektrane sigurnije, manje i pod zemljom.

„Nove nuklearke predstavljaju sasvim novu tehnologiju u odnosu na one koje su se gradile pre 50 godina. One su sigurnije, manje, nalaze se pod zemljom, kompatibilne su i mogu se dopunjavati. Iz jedne nuklearne elektrane dobijamo električnu i toplotnu energiju, kao i vodonik. Tri energenta koja su budućnost Evrope dobiju se iz jedne nuklearne elektrane. One će se implementirati prvo u državama koje poseduju nuklearne elektrane: Bugarska, Rumunija, Mađarska, Češka i Slovačka“, smatra Jakić.

Stručnjak za energetiku smatra da bi vodonik brzo mogao da preuzme glavnu ulogu u dekarbonizaciji EUi naglašava da je taj proces prvenstveno fokusiran na železnički saobraćaj i industriju“.

Izvor: HRT

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti