Ceo Krivelj da se izmesti zbog rudnika

Zahtev meštana Krivelja da se izmesti celo naselje zbog rudarskih aktivnosti kompanije Ziđin koper podržava i ministarstvo rudarstva i energetike, rekao je pomoćnik u ovom resoru, Dejan Milijanović posle zbora na kome su građani izneli svoj zahtev.

Meštani Krivelja traže da se ceo Krivelj izmesti zbog rudnika. Ministarstvo rudarstva i energetike podržava zahtev meštana Krivelja za izmeštanje celog naseljenog mesta zbog rudarskih aktivnosti.

Važno je da se ovo pitanje ne zloupotrebljava u političke svrhe, rekao je juče, posle zbora meštana Krivelja, Dejan Milijanović, pomoćnik u Ministarstvu rudarstva i energetike

„Kao predstavnici Ministarstva danas smo u Boru na zahtev meštana Krivelja. Meštani su su Ministarstvu izložili svoj zahtev da se izmesti celo naseljeno mesto, a ne samo jedan deo. Sada sa Gradom Borom i kompanijom Ziđin koper radimo na tome da taj problem rešimo na način kojim će biti pre svega zadovoljni meštani Velikog Krivelja. Naš zadatak je da ljudi u Boru žive u boljim uslovima, sa zdravijom životnom sredinom. Takođe je cilj da se rudarske aktivnosti nesmetano odvijaju, u skladu sa svim odobrenjima i zakonskim propisima”, rekao je Milijanović.

Komentarišući da „na žalost, ima i nekih stranaka iz opozicije koje pokušavaju da ovo životno pitanje za ljude u Krivelju iskoriste u političke svrhe” Milijanović je rekao da oni „pokušaju da stvore sliku kako je neko došao iz čista mira da iseljava ljude, kao što su nekada govorili kako RTB Bor treba zatvoriti i da nije važno da li će kompanija opstati ili ne”.

„Na sreću građana Bora, kompanija je opstala, danas je najveći izvoznik i zapošljava više od 5.700 radnika. Otvaranjem novog rudnika Čukaru Peki imaće još bolju perspektivu da povećava proizvodnju, da zaposli i više ljudi. Sve to uz bolje uslove za život i veću zaštitu životne sredine, koju će obezbediti završetak topionice i najviši ekološki standardi koji će se primenjivati u novom rudniku”, dodao je Milijanović.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti