Deca Bavaništa dobila fudbalski teren

Fondacija UEFA za decu podržala je Gaspromovu donaciju javnog fudbalskog terena u Srbiji, gde će deca moći da se redovno bave fizičkim aktivnostima i da im se tokom ove zdravstvene krize vrati nada i pozitivan duh.

Kompanija Gasprom, partner UEFA Lige šampiona, donirala je fudbalski teren za više od hiljadu dece u mestu Bavanište u Srbiji, koji će predstavljati trajno nasleđe. Lokalna humanitarna organizacija Football Friends, partner globalne neprofitne mreže Streetfootballworld, pomogla je u pronalaženju odgovarajuće lokacije, dok je inicijativu podržala Fondacija UEFA za decu.

U osnovnoj školi Bora Radić u Bavaništu, 40 kilometara istočno od glavnog grada Srbije Beograda, napravljen je teren po principu Field in a Box. Football Friends će biti zadužena za održavanje terena i koordinaciju treninga u cilju obezbeđivanja najboljeg fudbalskog obrazovanja za decu.

„Pozdravljamo odluku kompanije Gasprom da se pridruži pokretu Football for good. Zajedno ćemo raditi na poboljšanju uslova života dece i pružati im podršku posredstvom fudbala. Danas, više nego ikada, tokom ove zdravstvene krize, važno je da se deci omogući da se redovno bave fizičkim aktivnostima i da im se vrati nada i pozitivan duh“, rekao je predsednik UEFA i predsedavajući odbora fondacije, Aleksander Čeferin.

U okviru primopredaje, na novom igralištu je održana prijateljska utakmica mešovitih timova (dečaci i devojčice) koji učestvuju u ligi Football Friends.

„Kompanija Gasprom podržava sport za mlade i zdrav život. Naša kompanija veruje u značaj fudbalskog razvoja među decom i nadamo se da će podrška putem projekta Field in a Box mladima pružiti priliku da postanu deo fudbalske zajednice“, izjavio je Aleksej Miler, predsednik Upravnog odbora kompanije Gasprom.

Fondacija UEFA za decu, nastala 2015. godine, koristi fudbal kao odskočnu dasku za osnaživanje dece širom sveta. To se postiže realizacijom sportskih i obrazovnih projekata koji deci pružaju bezbednu sredinu za učenje i igru, čiji je krajnji cilj unapređenje njihovih životnih mogućnosti.

U ovom periodu, organizacija je podržala 275 projekata u 109 zemalja na šest kontinenata. Ovo je doprinelo razvoju skoro 1.2 miliona dece, s obzirom da su impresivna 32 fudbalska igrališta sagrađena po čitavom svetu uz pomoć Fondacije UEFA.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti

Najava Konferencije

21. decembar 2022.