Električna vozila mogu biti veći proizvođači ugljenika od benzinaca

Direktor Renoa: električni automobili su budućnost

Generalni direktor Renoa Luca de Meo osvrnuo se na budućnost automobilske industrije i rekao da motori sa unutrašnjim sagorevanjem polako odlaze u istoriju.

Na događaju koji je u Nemačkoj organizovao magazin Politico, Luca De Meo, generalni direktor Renoa, izjavio je da su proizvođači automobila već odgovorili na planove EU da uvedu politiku nulte emisije za automobile i kombije do 2035. godine.

„Mislim da niko ko razvija potpuno novi motor u Evropi ne razvija motor sa unutrašnjim sagorevanjem. Sav novac ide na električnu ili vodoničnu tehnologiju“, rekao je direktor Renoa.

Umesto da napravi motor sa unutrašnjim sagorevanjem, direktor Renoa ističe da je ključni cilj sustizanje Kine, koja je, kako ističe deceniju ispred svih ostalih kada je u pitanju tehnologija baterija električnih vozila.

Električna vozila su na putu da postanu dominantno tržišno rešenje za izazov nulte emisije. Trend udaljavanja od motora sa unutrašnjim sagorevanjem je nepovratan jer se dobavljači koji imaju desetine hiljada zaposlenih širom Evrope udaljavaju od njih. Videćete da se taj talas približava“, poručio je De Meo.

Dok su neki proizvođači automobila, uključujući Reno, prvobitno želeli da se odloži datum do 2035. godine za proizvodnju automobila sa unutrašnjim sagorevanjem, većina je već najavila planove za prelazak na potpuno električnu prodaju u Evropi do 2030. godine.

Izvor: Klix

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti