Dividende NIS-a biće isplaćene 27. novembra

Akcionarima Naftne industrije Srbije a.d. biće 27. novembra isplaćeno po 27,14 dinara po akciji.

NIS je na Beogradskoj berzi juče obavestio akcionare da će na osnovu odluke Skupštine akcionara NIS a.d. Novi Sad izvršiti isplatu dividende za 2019. godinu u bruto iznosu od 27,14 dinara po akciji.

Dan dividende tj. dan na koji je utvrđen spisak akcionara koji imaju pravo na dividendu za 2019. godinu je 20. juna 2020. godine, Dan obračuna za isplatu dividende će biti 26. novembra a isplata dividende izvršiće se 27. novembra 2020. godine tako što će akcionarima JAD Gaspromneft i Republici Srbiji pripadajuće dividende biti direktno uplaćene sa računa NIS a.d. Novi Sad, s tim što će uplata državi ići u u Budžet Republike Srbije.

Svim ostalim akcionarima isplata pripadajuće dividende izvršiće se preko Centralnog registra, depoa i kliringa hartija od vrednosti.

Gaspromnjeft je većinski vlasnik i u vlasništvu je 56,1 odsto akcija, država Srbija poseduje 29,8 odsto akcija a u vlasništvu fizičkih lica je ukupno 10,1 odsto akcija.

NIS je pozvao akcionare koji nemaju aktivan račun finansijskih instrumenata tj. čiji je račun finansijskih instrumenata ugašen u periodu od dana dividende (20.06.2020. godine) do dana objave ovog obaveštenja, da do 25.11.2020. godine dostave instrukcije za prijem sredstava po osnovu isplate dividende. Instrukcije za prijem sredstava po osnovu isplate dividende potrebno je dostaviti preko člana Centralnog registra korporativnom agentu, Vojvođanskoj banci a.d. Novi Sad (odeljenje Tržište kapitala) na adresu: broker@voban.rs.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti

Najava Konferencije

21. decembar 2022.