Đacima na KiM NIS donirao sportsku opremu

Uoči novogodišnjih praznika kompanija NIS je donirala sportsku opremu i rekvizite za 18 matičnih osnovnih škola sa područja 10 opština na Kosovu i Metohiji. Tako se u srpskim enklavama na KiM motivišu mladi da se bave sportom. Iz NIS-a ističu da ne odustaju od opredeljenja da ulažu u mlade, sport i obrazovanje širom Srbije.

U želji da učenicima sa Kosova i Metohije daruje novogodišnje poklone i učini predstojeće praznike što lepšim, kao i da motiviše mlade da se bave sportom, kompanija NIS donirala je sportsku opremu i rekvizite za 18 matičnih osnovnih škola sa područja 10 opština na Kosovu i Metohiji.

Projekat je realizovan u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije i udruženjem Sportstars. Izdvojena sredstva u iznosu od dva miliona dinara namenjena su za opremanje sportskih sala i otvorenih igrališta osnovnih škola. U srpskim enklavama u opštinama Gnjilane, Vitina, Novo Brdo, Kosovska Kamenica, Lipljan, Obilić, Srbica, Vučitrn, Peć-Goraždevac i Istok-Osojane je više od 1.500 učenika.

Svetlana Miladinov, pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Vladi Republike Srbije, istakla je značaj ulaganja kompanije NIS u projekte koji su namenjeni deci na Kosovu i Metohiji.

„Ova donacija sportske opreme za 18 osnovnih škola na prostoru južno od Ibra ima veliki značaj. Pre svega, jer naša deca na Kosovu i Metohiji nisu zaboravljena. Ova sportska oprema će, umnogome, doprineti da se sport, sportski život i sportski duh razvije kod naših mladih. Ovo je ulaganje i u budućnost. A vi znate i sami da ulaganjem u budućnost našem narodu na Kosovu i Metohiji dajemo volju i želju za opstanak i ostanak u našoj južnoj pokrajini. Sigurna sam da će, zahvaljujući ovoj donaciji, bar neko od naše dece postati vrhunski takmičar, vrhunski borac. Da će upravo ova oprema omogućiti da ponesu dres, da predstavljaju boje Republike Srbije na mnogim takmičenjima. Kancelarija će nastaviti da pomaže i dalje naš narod na Kosovu i Metohiji. Nadam se da ćemo zajedničkim akcijama doprineti da budućnost bude na delu, a Kancelarija uvek bude uz svoj narod“, istakla je Svetlana Miladinov.

Za lepše detinjstvo

Natalija Bilenok, zamenica generalnog direktora za organizaciona pitanja NIS-a je navela da je kompanija posvećeno radi na podršci društveno odgovornim projektima. Poseban akcenat je na ulaganja u obrazovanje i mlade.

„Pod sloganom Budućnost na delu naša kompanija ne gradi samo poslovne uspehe. Uspešno doprinosimo razvoju zajednice. Iskustvo nam pokazuje da zajednicu jačamo, pre svega, kroz ulaganje u njen najvitalniji i najlepši deo – u mlade ljude i njihovo obrazovanje. Zbog toga nam je od posebne važnosti što u saradnji sa našim prijateljima iz Vlade Srbije imamo priliku da podržimo učenike na Kosovu i Metohiji. Da im poklonimo sportsku opremu i rekvizite. Želim da ova oprema unapredi rad škola u oblasti fizičkog vaspitanja. Da podstiče mlade da se bave sportom i doprinese lepšem i zdravijem detinjstvu dece koja će je koristiti“, istakla je Natalija Bilenok.

Lazar Mladenović iz udruženja Sportstars je istakao uspešnu saradnju koju ovo udruženje ima sa kompanijom NIS i Kancelarijom za Kosovo i Metohiju.

„Zahvalio bih kompaniji NIS, koja nas je prepoznala kao dobrog partnera u sprovođenju ove akcije. Takođe i Kancelariji za Kosovo i Metohiju, koja nam je izašla u susret kako bi ovaj projekat uspešno bio realizovan. Ovo je jedna divna akcija u kojoj NIS nastavlja svoje aktivnosti u podršci zajednici i mladima. Nadam se da ćemo i u narednom periodu nastaviti da zajedno podržavamo i realizujemo ovakve projekte“, rekao je Mladenović.

Dragan Maksimović direktor Osnovne škole Knez Lazar iz Donje Gušterice zahvalio je kompaniji NIS, Kancelariji za Kosovo i Metohiju i udruženju Sportstars, na podršci u ime svih osnovnih škola sa teritorije Lipljanja. Istakao je da će ova sportska oprema doprineti da učenici, ali i nastavnici, razvijaju svoje sportske sposobnosti, znanje i veštine.

Dosledno ulaganje u mlade, sport i obrazovanje

Ovom donacijom kompanija NIS nastavlja da iskazuje humanost na delu. Ali, i doslednost u opredeljenju da ulaže u mlade, sport i obrazovanje širom naše zemlje. NIS je od 2009. godine kroz različite društveno odgovorne projekte u Srbiji uložio više od 4,1 milijarde dinara.

Svojim aktivnim ulaganjem u zajednicu kompanija učestvuje i u realizaciji projekata za podršku građanima na Kosovu i Metohiji. Neki od realizovanih projekata kompanije u prethodnom periodu su i donacija sanitetskog vozila sa inkubatorom za Kliničko-bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici. U saradnji sa Kancelarijom za KiM Vlade Republike Srbije pružena je pomoć predškolskim ustanovama na teritoriji AP Kosovo i Metohija. Donirana je i jedna tona goriva za projekat Mala matura veliko srce.

Kompanija NIS pružila je podršku i realizaciji brojnih projekata u oblasti socijalne zaštite, kao i podršku Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti