Do Nove godine sa kopova Kolubare u TENT će stići milijardita tona uglja

Železnički transport TENT-a već duže od pola veka predstavlja snažnu sponu između TENT-a i RB Kolubara, dva noseća stuba EPS-a. Posebne zasluge imaju generacije veterana, ali i njihovi mladi „naslednici” u poslu, koji će do kraja 2020. prevesti milijarditu tonu u ukupnom prevozu uglja od početka dovoza iz Kolubare.

Železnički transport TENT 30. avgusta je obeležio 51. godinu rada. Tog datuma 1969. godine parnom lokomotivom iz serije 33 dopremljena je prva isporuka uglja sa površinskih kopova RB Kolubara za ondašnju Termoelektranu Obrenovac, sadašnji TENT A, piše EPS Energija.

Od tada do današnjih dana jednom od najopterećenijih, najfrekventnijih industrijskih pruga u Evropi prevezena je ukupno 991.664.561 tona kolubarskog lignita za potrebe TENT A u Obrenovcu, TENT B u Ušću i TE Kolubara u Velikim Crljenima – termoelektrane EPS-a. Pored toga, pristiglo je i na milione tona drugog tereta, takođe značajnog za razvoj srpske privrede.

Za osam meseci ove godine na TENT A i TENT B dopremljene su ukupno 17.914.983 tone uglja s površinskih kopova RB Kolubara, što je za 1.917.000 tona više nego prošle godine. Očekivanja su da će do kraja 2020. biti dostignuta milijardita tona u ukupnom prevozu uglja od početka dovoza iz Kolubare.

− Tokom više od pola veka, srazmerno povećanju obima posla, ŽT TENT se razvio u moderan, pouzdan i efikasan sistem, koji trenutno raspolaže sa 114 kilometara koloseka (normalnog i uskog), oko 600 lokomotiva i vagona i vučenih vozila (lokomotiva i vagona), kao i neophodnom građevinskom mehanizacijom. Ovaj sistem, koji nikada ne spava, predstavlja snažnu sponu između RB Kolubara i TENT-a, dva noseća stuba Elektroprivrede Srbije. O njegovoj eksploataciji i održavanju, kao i dobroj saradnji sa rudarima Kolubare, remonterima iz zemlje i inostranstva i drugim poslovnim saradnicima, brigu vode zaposleni iz TENT-a i PRO TENT-a, koji su raspoređeni u Službi vuče, Službi održavanja i Saobraćajnoj službi. Uz visoku tehničku opremljenost i kadrovsku osposobljenost, krase ih homogenost i koordinacija sve tri službe, ali i izuzetno drugarstvo, kolegijalnost i lojalnost kompaniji. Budući da je, naročito u poslednjoj deceniji, akcenat na bezbednosti saobraćaja, imovine, radnika i izvođača radova, to je rezultiralo činjenicom da gotovo šest godina nije bilo težih havarija na pruzi ili vozilima. Tome će se i ubuduće poklanjati posebna pažnja − ističe Nikola Tomić, direktor Železničkog transporta.

Dok ŽT TENT petom brzinom juri ka milijarditoj toni prevezenog uglja i po šesti put obilazi Zemljinu kuglu, zaposleni i poslovodstvo posebno su ponosni na to što je ŽT nosilac brojnih rekorda u dovozu i vlasnik nekoliko veoma važnih sertifikata za taj segment rada. Od 2009. godine Republička direkcija za železnice dodelila je ŽT-u sertifikat i licencu o bezbednosti za prevoz, kojima se potvrđuje bezbednost prevoza za sopstvene potrebe i otvara mogućnost prevoza za druga lica, a poseduje i sertifikat i licencu za upravljanje infrastrukturom industrijske železnice.

Ponosne na dosadašnje uspehe i obećavajući nove, mlade generacije železničara, ne prenebregavaju zasluge starijih kolega, čiji su rad, znanje, entuzijazam i humanost duboko u temeljima svih postignuća.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti

Najava Konferencije

21. decembar 2022.