Dok se riječka Rafinerija modernizuje, gorivo stiže brodovima

Postrojenje za koks, koje će biti izgrađeno u okviru modernizacije Rafinerije u Rijeci, služiće za preradu teških ostataka nafte, što će omogućiti veću proizvodnju dizela. Trenutno je realizovano oko 65 odsto projekta, a s obzirom da je privremeno obustavljen rad rafinerije, benzin, dizel i ostale vrste naftnih derivata stižu brodovima sa Mediterana.

U okviru rekonstrukcije i modernizacije riječke Rafinerije, građevinski radovi su manje – više gotovi. Na redu su mašinci sa cevovodima, poslednji će na red doći električari i to će, zapravo, biti završetak novog postrojenja za koks u riječkoj Rafineriji.

Na izgradnji postrojenja, zbog čega trenutno nema proizvodnje goriva na Urinju, ukupno će biti angažovano i do 1.500 ljudi.

Doprema goriva s mora

Sa Mediterana je stigao prvi brod sa benzinom, dizelom i ostalim vrstama naftnih derivata, koje će Ina narednih pet meseci nabavljati upravo na „morski“ način. Novo postrojenje trebalo bi da poveća udeo proizvodnje dizela u riječkoj rafineriji, kada bude zaokružena modernizacija u 2024. godini, vredna četiri milijarde kuna. Trenutno su na, otprilike, 65 odsto projekta, objašnjavaju nam u Ini, a zahvaljujući tom postrojenju riječka rafinerija bi trebalo da bude jedna od najmodernijih u Evropi. Tako tvrdi član Uprave Ine Kristian Pulay, koji je istakao da je čitav projekt planiran upravo tako da rafinerija prestane s radom na određeno vreme i to nije moglo da se izbegne.

„Prošle godine rafinerija je stajala neko vreme iz ekonomskih razloga i bilo bi dobro da su radovi mogli tada da budu realizovani. Međutim, delovi koji su potrebni za gradnju postrojenja nisu bili ni proizvedeni, a kamoli naručeni ili na lokaciji”, objasnio je Pulay.

Dugoročna profitabilnost

Kako je dodao, u Ini procenjuju da energetska kriza neće brzo biti završena, pa će im se trenutni prestanak rada dugoročno isplatiti. Član Uprave kaže da se zna koliki će biti gubitak Ine s ovih pet meseci bez proizvodnje. Međutim, nije želeo da otkrije iznos, već je rekao da je kalkulacija takva da je kompaniji u interesu dugoročna profitabilnost. U Ini kažu i da nema razloga za strahovanje od toga da će doći do, eventualne, nestašice goriva na pumpama samo zato što rafinerija ne radi, jer će brodovi u Urinj redovno stizati s Mediterana.

Prvi brod je dopremio 30 hiljada tona goriva, a stiže još 13 brodova. Zapravo, doći će ih i više, ali trenutno ih je dogovoreno 14 i oni će pokriti potrebu za benzinom i, otprilike, polovinom dizela. O ostalim dopremama pregovori su u toku. Inače, postrojenje za koks služiće za preradu teških ostataka nafte i omogućiće veću proizvodnju dizela, za koji se dosad u rafineriji koristilo vakuumsko gasno ulje koje se nabavljalo preko posrednika iz Rusije.

Teren otežava posao

Vedrana Janjić, direktorka projekta nadogradnje, objasnila je zašto je za postrojenje za koks, kao i za jedinicu za rekuperaciju sumpora, na kojoj se takođe radi, potrebno više od pet meseci. Kako je rekla, ne mogu se sve aktivnosti obavljati paralelno, a i riječki terasni teren otežava posao. Obično su rafinerije smeštene na ravnim površinama i lakši je pristup samoj lokaciji.

Na primer, kada je reč o delu koji je napravljen letos – prostor je toliko uzak da u isto vreme mogu da rade samo tri krana. Takođe, radovi su kompleksni; postojeća oprema mora napolje, radi se pojačanje temelja, stiže nova oprema, tu su još i razne cevi, pumpe, kablovi…”, objašnjava Vedrana Janjić i dodaje da ti zahvati jednostavno moraju ići jedan posle drugog.

Tržišne cene

Na pitanje zašto se u modernizaciju rafinerije nije išlo pre deset godina, jer je ona tada prvi put najavljivana, Janjić je rekla da je takva tada bila poslovna odluka. A hoće li ova sadašnja poslovna odluka dovesti do potencijalno većih cena za male distributere goriva, s obzirom da sama rafinerija ne radi, već se gorivo doprema brodovima?

„Držaćemo se tržišnih cena, to je sve što mogu reći“, poručila je direktorka projekta dogradnje rafinerije. Modernizacija će, kako je naglasila, dovesti do toga da se godišnji kapacitet prerade od 3,5 miliona tona sirove nafte u rafineriji sada popne na 4,5 miliona tona.

Tokom zastoja rada kompleksa, kažu u Ini, biće urađeno više od 180 priključaka novog postrojenja na već postojeća. Letos su postavljeni najveći delovi opreme budućeg koking postrojenja; 51-metarski frakcionator, dve koksne komore, zapremine 900 kubika, čija ukupna težina iznosi 660 tona.

Dizel iz teškog lož ulja

Kada bude završen projekat modernizacije Rafinerije Rijeka, ona će moći da pokrije potrebu za benzinom u Hrvatskoj, ali i u delu Slovenije i BiH. Što se tiče dizela, 75 do 80 odsto hrvatskog tržišta snabdevaće se iz Rijeke. Proizvodnja ovog derivata neće zavisiti od Rusije, već će se to gorivo dobijati iz teškog lož-ulja. Kada je reč o Rafineriji Sisak, prema izjavama iz Ine moglo bi se naslutiti da se, verovatno, ipak neće ići na projekat postrojenja za proizvodnju biogoriva, odnosno da u Sisku neće biti biorafinerija.

Izvor: Večernji list

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti