EBRD pomaže izgradnju OIE u Srbiji

Vučić je sa predsednicom EBRD-a razgovarao o procesu transformacije energetskog sektora i većem učešću obnovljivih izvora energije. Tema sastanka sa Baso je bila i reformska agenda koja ima za cilj unapređenje investicionih prilika.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa predsednicom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Odil Reno Baso o prioritetnim projektima u oblasti energetike i infrastrukture i o procesu transformacije energetskog sektora i većeg učešća obnovljivih izvora energije.

Vučić je na Instagramu napisao da je u Predsedništvu imao odličan sastanak sa Baso, kojoj je zahvalio što EBRD, kao vodeći institucionalni investitor u Srbiji, jača i širi svoje aktivnosti u regionu, „čime se u velikoj meri povećava konkurentnost i rast naše privrede“.

Ciljevi Srbije u okviru dugoročnog plana ubrzanog razvoja

„Razgovarali smo o ubrzanju tranzicije u oblasti zelene energije, povećanju konkurentnosti privatnog sektora, finansiranju održive infrastrukture i jačanju regionalne povezanosti, što su ujedno i ciljevi Srbije u okviru dugoročnog plana ubrzanog razvoja“, naveo je predsednik.

On je dodao da je tema sastanka sa Baso bila i reformska agenda koja ima za cilj unapređenje investicionih prilika, kao i neophodni uslovi za dobijanje sredstava u okviru Plana rasta za Zapadni Balkan.

„Takođe, razgovarali smo i o ogromnom potencijalu Srbije za nova ulaganja u okviru EXPO 2027, koja bi dodatno produbila saradnju između EBRD i naše zemlje, koja se do sada pokazala kao jedan od najpouzdanijih partnera ove ugledne finansijske institucije“, piše u objavi Vučića.

Izvor: Beta

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti