Efikasna realizacija projekata NIS-a u interesu države i građana

U interesu države i građana su projekat eksploatacija uljnih škriljaca, kao i Strategijom NIS-a definisane energetski projekti izgradnje TETO Pančevo i vetroparka Plandište, rekla je ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović posle današnjeg sastanka sa generalnim direktorom NIS-a Kirilom Tjurdenjevim, koji je naglasio značaj integracije sa pančevačkom Petrohemijom i proizvodnje i energije iz škriljaca.

Zainteresovani smo za projekat eksploatacije uljnih škriljaca, kao i Strategijom NIS-a definisane energetske projekte izgradnje TETO Pančevo i vetroparka Plandište, rekla je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović posle današnjeg sastanka sa generalnim direktorom Naftne industrije Srbije (NIS) Kirilom Tjurdenjevim, sa kojim je razgovarala o aktuelnim i perspektivnim projektima u oblasti energetike.

„Ministarstvo je tu da bude podrška i pruži pomoć tamo gde je potrebno, ali i da daje konstruktivne predloge, kako bi se projekti što efikasnije realizovali, jer je to u interesu naše države i građana. Drago mi je da je NIS usvojio biznis-plan za naredne tri godine i da je strateški opredeljen i da se regionalno širi. Želimo da vidimo realizaciju projekata, to je za nas važno“, rekla je Mihajlovićeva.

Kiril Tjurdenjev predstavio je poslovanje kompanije iz ugla najvažnijih projekata, kao i planove za budućnost.

„Po kvalitetu pitanja koja nam upućujete i materijalima koje od nas tražite jasno je da imate vrlo ozbiljan i profesionalan pristup ovom sektoru i mi to pozdravljamo. Spremni smo da pomažemo Ministarstvu u rešavanju svih potencijalnih pitanja i problema, saradnja sa vama, kao resornim ministarstvom, za nas je strateški važna. Integracija u Petrohemiju Pančevo, proizvodnja škriljnog ulja i energije iz škriljaca, izgradnja vetroparka Plandište i ulaganja u zelenu energetiku samo su neki od projekata u fokusu NIS-a“, poručio je Tjurdenjev.

Na sastanku je bilo reči i o razvoju NIS-a, Nacionalnom naftnom komitetu Srbije, kao i o značaju formiranja obaveznih operativnih rezervi nafte.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti