EIA objavljuje novi američki energetski atlas

Američka Uprava za energetske informacije (EIA) je objavila američki energetski atlas sa ažuriranim mapama i poboljšanom navigacijom. Američki energetski atlas predstavlja novi interfejs za aplikacije na mapama i sveobuhvatan katalog sa javno dostupnim podacima.

Američka Uprava za energetske informacije (EIA) je 04. januara objavila američki energetski atlas, novi interfejs za aplikacije na mapama i sveobuhvatan katalog sa javno dostupnim podacima. Američki energetski atlas prikazuje detaljnu energetsku infrastrukturu na redizajniranim mapama sa unapredjenim funkcijama navigacije i dostupnosti podataka. Pomoću američkog energetskog atlasa korisnici sada mogu da kombinuju podatke EIA sa informacijama iz drugih izvora, kako bi usaglasili sopstvenu geoprostornu analizu.

Američki energetski atlas sadrži 84 sloja mapa, od kojih je 60 zasnovano na istraživanjima EIA. Podaci EIA objavljeni u američkom energetskom atlasu obuhvataju lokacije elektrana, rudnika uglja, bušotine nafte i prirodnog gasa, cevovoda, skladišta, postrojenja za preradu prirodnog gasa, rafinerije i druge vrste energetskih postrojenja.

Američki energetski atlas takođe pokriva informacije iz izvora koji nisu EIA, kao što su Savezna regulatorna komisija za energiju, Američka geološka služba, Američki biro za upravljanje okeanskom energijom i Nacionalna uprava za okeane i atmosferu. Poput pređašnje EIA platforme za mapiranje, američki energetski atlas takođe koristi podatke Fondacije za infrastrukturu domovine: informacije iz javnog sektora koje se koriste u svrhu potpomaganja spremnosti zajednice, otpornosti i istraživanja.

Američki energetski atlas uključuje mnoge nove funkcije, naročito pristup novim aplikacijama na web mapama, kao što su nove mape energetske infrastrukture, mape poremećaja i otvoreni katalog podataka. Korisnici mogu da preuzmu čitave skupove podataka ili filtrirane podskupove u različitim formatima, uključujući shapefile, KML file, geodatabase file i spreadsheet. Ranije je EIA pružala ove skupove podataka samo u shapefile formatu.

Američki energetski atlas omogućava javnosti, političarima, analitičarima i drugim zainteresovanim stranama pristup korisnim informacijama o energetskoj infrastrukturi putem javno dostupnih podataka i interaktivnih aplikacija na mapama. Na primer, kada se dese prirodne katastrofe poput uragana, tropskih oluja ili šumskih požara, ove prilagođene mape pomažu korisnicima da vide na koje ključne elemente energetske infrastrukture mogu uticati.

EIA je za pravljenje američkog energetskog atlasa koristila ArcGIS Online, vodeći softver u industriji za analizu i mapiranje geoprostornih podataka.

Izvor: eia.gov

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti

Najava Konferencije

21. decembar 2022.