Energetska bezbednost je najvažnija

Srbija u oblasti rudarstva i energetike ima bogatstvo koje se meri i u svetskim razmerama, te da će u narednom periodu moj zadatak biti da uredim ovu oblast, izjavila je prof. dr Zorana Mihajlović, koja će u novoj vladi biti ministarka rudarstva i energetike.

Energetska bezbednost veoma je važna, pre svega da imamo dovoljno struje, gasa i naftnih derivata. Srbija u oblasti rudarstva i energetike ima bogatstvo koje se meri i u svetskim razmerama, te da će u narednom periodu moj zadatak biti da uredim ovu oblast, izjavila je prof. dr Zorana Mihajlović, koja će u novoj vladi biti ministarka rudarstva i energetike, navedeno je na sajtu MGSI.

„Vraćam se onome što sam radila 20 godina i na čemu sam doktorirala. S druge strane, uradili smo mnogo u građevinarstvu, saobraćaju i infrastrukturi i svom nasledniku ostavljam potpuno uređeno ministarstvo sa mnogo milijardi novih projekata, i biću tu za svaku vrstu pomoći. Navikla sam na to, dođem, uradim, popravim i idem dalje. Puno je izazova u sektoru rudarstva i energetike, posebno kada govorimo o gasovodima i naftovodima i moramo da razmišljamo o Srbiji 2050. godine, a ne samo sada“, rekla je Mihajlovićeva napominjući: „Ako niste energetski bezbedni, onda ste osetljivi, a to povlači druge posledice za državu. Radiću na tome da imamo kvalitetnu struju, dovoljno derivata, da se pozabavimo obnovljivim izvorima energije, ali i tehnologijama koje se koriste i novim investicijama. Želim da vidim zadovoljna i srećna lica radnika, i rudara, i inženjera, i s druge strane zadovoljne građane, bilo da je reč o računima za struju i gas, kvalitetu usluge ili energetskoj sigurnosti“.

Potpredsednica Vlade i dosadašnja ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, podsetila je da je u svom mandatu postigla da Srbija bude deveta na svetu po izdavanju građevinskih dozvola, da je izgrađeno 350 km novih auto-puteva, rekonstruisano više od 550 km pruga i da su pokrenuti projekti vredni više milijardi evra.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti

Najava Konferencije

21. decembar 2022.