Brnabić: Energetski sistem stabilan, bez restrikcija i poskupljenja

Brnabić je izjavila da ima problema u energetskom sistemu i da ih imaju čitava Evropa i svet, ali da se radi na njihovim rešavanju. Brnabić je rekla da će biti raspisan konkurs za direktora EPS i da će Vlada izabrati najboljeg kandidata. Dodala je da se još vodi istraga o tome da li je bilo sabotaže u zastoju u radu termoelektrane Nikola Tesla.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je elektroenergetski sistem Srbije stabilan i da neće biti restrikcija struje, kao ni poskupljenja struje i gasa.

Kako je rekla, nešto je bolja hidrološka situacija što će, očekuje se, dodatno pomoći.

““Obezbedili smo sve da imamo normalan rad sistema do kraja grejne sezone, ali svakodnevno pratimo rezerve u energentima i koliko treba da dokupimo da ne zaustavimo privredu i da građani ne osete posledice. Mislim da se dobro držimo““, rekla je Brnabić novinarima u Beogradu gde je učestvovala na onlajn konferenciji „Talenti na vezi 4.0“.

Na pitanje zašto nije izabran novi direktor EPS-a jer je sadašnjem v.d. direktora odavno istekao mandat, Brnabić je rekla da će biti raspisan konkurs za direktora EPS i da će Vlada izabrati najboljeg kandidata.

““Možemo da pričamo o Grčiću ovo ili ono, da li je kompetentan ili ne, ali 2012. smo imali restrikcije i tada niko nije pitao za odgovornost i stručnost i smene zbog restrikcija“, rekla je Brmabić.

To, kako je ocenila, govori i o slobodi medija 2012. godine, u kojima se, kaže, ta pitanja nisu smela postavljati.

„Danas je Srbija mnogo drugačija zemlja, smenjena su četiri direktora u EPS, v.d. direktora je podneo ostavku, nije bilo restrikcija““, rekla je Brnabić.

Dodala je da se još vodi istraga o tome da li je bilo sabotaže u zastoju u radu termoelektrane Nikola Tesla.

Na pitanje da li oseća odgovornost kao predsednica Vlade zbog havarija u termoelektrani „Nikola Tesla“, Brnabić je rekla da oseća odgovornost za sve što se u Srbiji dešava svaki dan.

„Za sve što krene loše osećam odgovornost, bez obzira koliko sam direktno ili ne odgovorna za nešto“, rekla je Brnabić.

Izvor: Tanjug

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti