Energija vodonika pokreće autobuse uz nultu emisiju

Novi Solarisov autobus pokreću vodonične gorivne ćelije koje se napajaju vodonikom i proizvode električnu energiju za pokretanje uz lokalno nultu emisiju ugljendioksida. Laki rezervoari skladište dovoljno vodonika za autonomiju od 350 kilomtara.

Solarisov novi zglobni autobus na vodonik Urbino 18 je po prvi put prikazan javnosti. Autobus na vodonik Urbino 18 je sada drugi Solarisov autobus sa nultom emisijom. Kao i kod kraće verzije, glavni izvor energije u ovom vozilu je vodonik. Sa ovim modelom od 18 metara, proizvođač odgovara na rastuće tržište za vozila ovog tipa. Ovo takođe odražava posvećenost Solarisa kada je u pitanju razvoj rešenja sa nultom emisijom i njegovu želju da svojim klijentima obezbedi najširi mogući asortiman ekološki prihvatljivih vozila.

Izvor: Komercijalna vozila

Srce vodoničnog autobusa Urbino 18 je najsavremenija gorivna ćelija koja deluje kao minijaturna elektrana na vodonik. Vodonik se transformiše pomoću gorivne ćelije u električnu energiju koja se zatim prenosi na električnu pogonsku liniju. Solarisovo novo vozilo nema konvencionalni motorni prostor jer je opremljeno modularnim pogonskim sistemom. Tako ušteđen prostor omogućio je proizvođaču autobusa da poveća putnički kapacitet vozila. Štaviše, eliminacijom motornog prostora stvoreno je više prostora na krovu, gde su postavljeni kompozitni laki rezervoari vodonika ukupnog kapaciteta 51,2 kg. Upotreba modularnog pogona takođe olakšava servisiranje jer su njegove glavne komponente sada dostupne sa nivoa poda.

Vodonik kao gorivo

Električna energija iz vodonične gorivne ćelije u ovom zglobnom Solaris autobusu se prenosi direktno na pogonsku liniju. Solaris baterije kapaciteta oko 60 kWh služe kao pomoćni izvor energije, koji se koristi, na primer, tokom ubrzanja, kao i skladište za povrat energije prilikom kočenja. Potpuno punjenje vozila traje oko 20 minuta.

Izvor: Komercijalna vozila

Zahvaljujući primenjenoj tehnologiji vodonika i povećanom broju novih, lakih rezervoara vodonika, potpuno novi autobus će se odlično ponašati na dužim rutama. Moći će da pređe oko 350 km sa jednim punjenjem u različitim vremenskim uslovima. U zavisnosti od konfiguracije, autobus će moći da preveze do 140 putnika. Standardno, novi model će imati efikasan sistem za klimatizaciju putničkog prostora sa toplotnom pumpom. Klima uređaj u kabini vozača se napaja iz jedinice putničkog prostora.

Inače, Solaris Urbino 18 je drugo vozilo na vodonik u asortimanu proizvođača. 12-metarska verzija autobusa na vodonik Solaris Urbino lansirana je 2019. Od tada je skoro 100 autobusa na vodonik već isporučeno kupcima u Italiji, Nemačkoj, Holandiji, Švedskoj i Poljskoj. Nove isporuke klijentima u Španiji, Francuskoj, Češkoj i Slovačkoj, između ostalih zemalja, počeće uskoro.

Izvor: Komercijalna vozila

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti