Poslovanje EPCG bolje zahvaljujući dobroj hidrologiji

EPCG nastavlja pregovore sa Toščelikom

"Pripremićemo nacrt kupoprodajnog ugovora za imovinu Željezare i EPCG će uraditi sve da se taj proces dovede do kraja. Elektroprivreda ne kupuje Železaru da bi radila samo solarnu elektranu, kaže Milutin Đukanović, predsednik Odbora direktora EPCG

Radnici Železare Nikšić opravdano su nezadovoljni, ali ništa se suštinski nije promenilo nakon vanredne skupštine akcionara Elektroprivrede Crne Gore (EPCG), poručio je Milutin Đukanović, predsednik Odbora direktora EPCG.

Kako je objasnio, iz Toščelika su čekali da se završi Skupština, ne zbog odluke u vezi sa Železarom, već da se vidi ko je u sastavu novog rukovodstva EPCG.

Nacrt kupoprodajnog ugovora

„Već smo počeli razgovore sa turskim vlasnikom i oni će biti nastavljeni za nekoliko dana. Pripremićemo nacrt kupoprodajnog ugovora za imovinu Železare i EPCG će uraditi sve da se taj proces dovede do kraja“, rekao je Đukanović.

Dodao da samo imovina Željezare vredi preko 53 miliona evra, a tu nije uračunat energetski potencijal.

Interesovanje iz okruženja

„Znatan broj investitora se interesuje iz država okruženja, potom Italije, Izralea, koji predlažu da isporučuju žicu – da se opet u Železari radi armirano gvožđe. Postoji analiza da bi Kovačnica mogla da se stavi u punu funkciju. Tu je i potencijal za izgradnju solarne elektrane od 60 MW“, kaže Đukanović.

Kako je naveo, Elektroprivreda ne kupuje Železaru da bi radila samo solarnu elektranu.

„Opravdani su komentari da se mogu naći jeftinije površine, ali gledamo sveobuhvatni kontekst interes radnika, grada, države, a benefiti su veliki“, zaključio je Đukanović.

Izvor: Vijesti

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti