Poslovanje EPCG bolje zahvaljujući dobroj hidrologiji

EPCG poziva na štednju struje

Racionalnim korišćenjem električne energije izbeći ćemo restriktivne mere u potrošnji i, eventualno, rast cena. Kao podsticaj na štednju, EPCG je početkom jula doneo Odluku o utvrđivanju popusta za električnu energiju distributivnim kupcima za period od 1. jula do 30. septembra 2022. godine, u rasponu od 5 do 13 odsto, na vrednost obračunate aktivne električne energije i mrežnih usluga, saopštila je ova kompanija.

Snažna energetska kriza praćena sve većim nedostatkom energije i vrtoglavim rastom cena na tržištu, koje trenutno dostižu i neverovatnih 510 €/MWh, dodatno otežava već složenu energetsku situaciju i u našoj zemlji. Zbog toga je veoma važno da se električna energija troši krajnje racionalno, kako bismo izbegli situaciju u kojoj bismo morali da primenjujemo planske obustave u isporuci energije krajnjim kupcima iz kategorije „domaćinstva”.

Moguć deficit struje na tržištu

Upozoravamo i na ozbiljan rizik da, i pored dovoljno novca za uvoz, potrebne količine energije neće moći da se nabave na tržištu. Zato još jednom apelujemo na građane da svojim odgovornim ponašanjem i racionalnom potrošnjom električne energije doprinesu uspešnom rešavanju izuzetno teške situacije u kojoj se, ne svojom krivicom, našao energetski sektor Crne Gore sa ozbiljnim implikacijama na ukupnu ekonomiju države.

Kao ozbiljna i društveno odgovorna kompanija preduzimamo sve mere i radnje kako bismo izbegli uvođenje restriktivnih mera u potrošnju, kao i, eventualno, rast cena električne energije za distributivne potrošače.

Podsticaj na štednju

U tom smislu, još jednom skrećemo pažnju na to da je Odbor direktora EPCG AD Nikšić početkom jula doneo Odluku o utvrđivanju popusta za električnu energiju distributivnim kupcima za period od 1. jula do 30. septembra 2022. godine, u rasponu od 5 do 13 odsto, na vrednost obračunate aktivne električne energije i mrežnih usluga. Tom odlukom, koja je za osnovni cilj imala podsticaj na štednju električne energije, obuhvaćeni su kupci iz kategorije domaćinstva, članovi Zlatnog tima (13 odsto), kao i ostali redovni kupci (5 odsto), koji mesečno troše manje od 500 KWh električne energije.

Izvor: EPCG

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti