EPCG u 114. godinu ulazi sa puno optimizma, okrenuta razvoju

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) obeležava 19. avgust kao Dan Društva. Od prethodne godišnjice, EPCG je zabeležila niz postignuća, među kojima se izdvajaju projekti od strateške važnosti, SOLARI 3000+ i 500+ kao i početak ekološke rekonstrukcije TE Pljevlja. EPCG je uspela sačuvati likvidnost, kreditni bonitet, povećan stepen naplate, broj redovnih platiša kao i isti nivo cena električne energije, uprkos izazovnim energetskim prilikama.

Posvećeni ostvarenju ciljeva energetske tranzicije i razvoju projekata u oblasti obnovljivih izvora energije, bez obzira na brojne izazove, sa puno optimizma EPCG obeležava ovogodišnji Dan kompanije – 113. godina postojanja i kontinuiranog razvoja.

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) obeležava 19. avgust kao Dan Društva, u znak sećanja na datum kada je, 1910. godine, kralj Nikola I pustio u rad prvu električnu centralu u Crnoj Gori.

Vreme između dve godišnjice u Elektroprivredi Crne Gore obeležilo je niz postignuća, među kojima se izdvajaju projekti od strateške važnosti, SOLARI 3000+ i 500+ kao i početak ekološke rekonstrukcije TE Pljevlja. Ono što ohrabruje pred izazove koji slede jeste i rekordna dobit od 114 miliona evra za prvih šest meseci 2023. godine, kao i sve bolja stopa naplate tekućih računa, ali i akumuliranih potraživanja.

„Rekordnа neto dobit od 114 miliona evra za prvi kvartal ove godine, bez državne pomoći i povećanja cene električne energije, zajedno sa uspešnim sprovođenjem projekta SOLARI 3000+ i 500+, kao i pokretanje novog, SOLARI 5000+ kao i kupovina imovine Željezare za cenu višestruko nižu od realne, kojom je omogućeno pokretanje nove firme, EPCG – Željezara Nikšić, najvažniji su činioci našeg poslovanja u minulom periodu”, ističe Milutin Đukanović, predsednik Odbora direktora EPCG.

EPCG je uspela sačuvati likvidnost, kreditni bonitet, povećan stepen naplate, broj redovnih platiša kao i isti nivo cena električne energije, uprkos izazovnim energetskim prilikama.

„EPCG, u sklopu projekata koje razvija, hvata ozbiljan korak sa savremenim tokovima energetske tranzicije, a tako nešto je naročito važno u kontekstu razvoja onih sredina koje, kroz кonvencionalne izvore, decenijama održavaju naš energetski sistem stabilnim i profitabilnim”, ističe Nikola Rovčanin, izvršni direktor EPCG.

Nastavljamo da radimo u opštem interesu, ponosni na bogatu tradiciju, posvećeni razvoju i uvereni da se aktuelna energetska kriza može uspešno prebroditi samo racionalnim i sinhronizovanim delovanjem svih društvenih činilaca, poručuju iz Elektroprivrede Crne Gore.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti