EPS-ov Uvid u račun sve popularniji kod potrošača

Sve više korisnika aplikacije i portala Elektroprivrede Srbije Uvid u račun. Takođe, sve više građana se opredeljuju da račun za električnu energiju dobijaju isključivo elektronskim putem, umesto u papirnoj formi.

Aplikaciju i portal Uvid u račun koristi sve više građana. Broj korisnika premašio je pola miliona. Ovu uslugu Elektroprivrede Srbije kupci ocenjuju kao veoma korisnu. Korišćenje portala je jednostavno, kao i proces registracije i prijave.

Od pokretanja portala i aplikacije Uvid u račun svi kupci električne energije na lagan i brz način mogu da dobiju svoj račun, odmah po formiranju i pre klasičnog slanja putem pošte. Građani / potrošači preko aplikacije, odnosno portala, mogu i da plate račun putem sistema instant plaćanja (IPS skeniraj) ili platnim karticama. Građani ističu da je ušteda vremena ključna, jer cela procedura traje samo nekoliko sekundi, nema odlaska u poštu ili banku, čekanja u redu i upisivanja podataka na uplatnicu.

Svim korisnicima na jednom mestu na raspolaganju su i veoma korisne informacije o potrošnji. Dodatne funkcije portala omogućavaju uvid u arhivu računa i uplata iz prethodne tri godine, kao i detaljan pregled potrošnje po zonama i tarifama. Osim računa i broja potrošenih kilovata, tu je i brz link do praktičnih saveta kako uštedeti struju.

Istovremeno, sve više je građana koji su se opredelili da račun za električnu energiju dobijaju isključivo elektronskim putem, umesto u papirnoj formi i time doprinose očuvanju životne sredine. Oni već od prvog narednog računa imaju pravo na popust od 50 dinara.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti