EPS spreman za zimu

EPS spreman za zimu – struja neće poskupeti

EPS je u potpunosti pripremljen za ovu zimsku sezonu. Najvažnije da će Srbija imati struju, u vreme svetske energetske krize. EPS nema u planu poskupljenje struje, izjavio je danas Milorad Grčić, v.d. direktora ovog javnog preduzeća.

Elektroprivreda Srbije (EPS) nema u planu poskupljenje električne energije, izjavio je danas v.d. direktora tog preduzeća Milorad Grčić.

EPS jEPS je u potpunosti pripremljen za ovu zimsku sezonu. Najvažnije da će Srbija imati struju, u vreme svetske energetske krize, poručio je prvi čovek EPS-a.

„Mnoge odluke i potezi EPS-a, ispostavljava se danas, bile su opravdane. Srbija je elektroenergetski nezavisna od spoljnih faktora, zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću”, rekao je Grčić gostujući na TV Pink, dodavši da naša zemlja, kada je u pitanju električna energija, ima sigurnost u narednih nekoliko godina.

Grčić je rekao da je cilj da 2027. godine proizvodni kapaciteti EPS-a budu u potpunosti usklađeni sa propisima EU.

Govoreći o tome da EPS od 2014. godine ima obavezu da posluje na otvorenom tržistu Grčić je istakao da je preduzeće sada jedan je od 63 licencirana prodavca.

„U obavezi smo da se držimo Zakona o energetici i pratimo kretanja na berzi. Ne smemo da dampingujemo cene električne energije. A srpska privreda mora da se održi. I ona je krenula ozbiljnom uzlaznom putanjom”, poručio je Grčić.

Naveo je podatak da je od 2016. godine do danas potrošnja struje u Srbiji za privredu skočila za 13 odsto.

Izvor: Tanjug

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti