EUSEV 2024 – Evropska nedelja održive energije

Evropska komisija je domaćin Evropske nedelje održive energije - EUSEV 2024, trodnevne konferencije o politici posvećene tranziciji čiste energije koja okuplja političare, predstavnike industrije, nevladine organizacije i potrošače iz cele Evrope, - i šire. Tema konferencije je „Net-Zero konkurentnost, koja pokreće energetsku tranziciju EU“.

Evropska nedelja održive energije – EUSEV 2024 održava se od 11. do 13. juna 2024. u zgradi Evropske komisije Karla Velikog i hotelu Martin’s Brussels EU, u Briselu.

EUSEV 2024. je počeo Konferencijom o politici, skupom na kome će političari, lideri u industriji i inovatori razgovarati o najnovijim dostignućima i izazovima u oblasti obnovljive energije. Sa naglaskom na net-zero konkurentnost, učesnici bi trebalo da kroz pronicljive diskusije oblikuju buduću energetsku politiku, ključnu za energetsku tranziciju EU.

Evropska komisija je domaćin Evropske nedelje održive energije, trodnevne konferencije o politici posvećene tranziciji čiste energije koja okuplja političare, predstavnike industrije, nevladine organizacije i potrošače iz cele Evrope, – i šire. To je najveći godišnji događaj posvećen obnovljivim izvorima energije i energetskoj efikasnosti u Evropi.

Net-Zero konkurentnost

Kako Evropa nastoji da implementira Evropski zeleni dogovor, istovremeno osiguravajući da industrija ostane konkurentna na globalnoj sceni, ove godine tema konferencije je Net-Zero konkurentnost, koja pokreće energetsku tranziciju EU. Učesnici će moći da razmenjuju inicijative za ubrzanje dekarbonizacije privrede EU, kroz čiste tehnologije i inovativna rešenja, kako bi se osiguralo da tranzicija ostane društveno pravedna i da ide ruku pod ruku sa industrijskom konkurentnošću.

„Uradili smo mnogo u poslednjih nekoliko godina, ali ima još toga da se uradi. Prošle godine smo usvojili industrijske planove Zelenog dogovora koji imaju za cilj da transformišu industriju EU u doba neto nule. Dok primenjujemo više obnovljive energije i elektrifikujemo naše gradove i industrije, moramo biti sigurni da imamo odgovarajuću infrastrukturu koja će nam doneti najčistiju i pristupačnu energija”, rekla je Ditte Juul Jorgensen, generalna direktorka u Generalnom direktoratu za energetiku, Evropske komisije.

EUSEV 2024. počinje snažnom Konferencijom o politici, spojem na kome se političari, lideri u industriji i inovatori okupljaju kako bi razgovarali o najnovijim dostignućima i izazovima u oblasti obnovljive energije. Sa naglaskom na net-zero konkurentnosti, učesnici mogu očekivati pronicljive diskusije o oblikovanju budućih energetskih politika koje su ključne za energetsku tranziciju EU.

Nagrade za revolucionarne inicijative

Vrhunac događaja su prestižne nagrade EUSEV, koje predstavljaju priznanje za izuzetna dostignuća u oblasti obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti. Inovatori, projekti i organizacije koje čine izuzetne korake u održivim energetskim rešenjima biće nagrađeni jer prikazuju revolucionarne inicijative koje inspirišu promene.

Sajam energije, užurbano središte inovacija, predstavljaće najsavremenije tehnologije, rešenja za obnovljive izvore energije i održive prakse. Izlagači će predstaviti svoju najnoviju ponudu, podstičući saradnju i ubrzavajući usvajanje ekološki prihvatljivih tehnologija u svim industrijama. U sklopu ovog događaja je i 5. izdanje Evropskog dana energije mladih, koji uključuje mlade umove u dijaloge o održivosti i energetskoj efikasnosti. Ova inicijativa neguje buduće lidere, opremajući ih znanjem i strašću za pokretanjem transformativnih promena u energetskom sektoru.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti