Federacija BiH ulaže četiri miliona KM u Naftne terminale u Pločama

Vlada Federacije BiH usvojila je informaciju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o stanju realizacije Programa tehničko-tehnološke sanacije i modernizacije infrastrukture Naftnih terminala Federacije Ploče i odlučila da uloži četiri miliona KM kroz finansiranje iz sredstava dokapitalizacije.

Vlada Federacije BiH je na sednici u Mostaru prošle nedelje usvojila informaciju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o stanju realizacije Programa tehničko-tehnološke sanacije i modernizacije infrastrukture Naftnih terminala Federacije d.o.o. Ploče s Planom investicija za obnovu i rekonstrukciju infrastrukture NTF d.o.o. Ploče za razdoblje 2019.-2021. godina (iz januara 2021. godine).

Usvojene su izmjene i dopune ovog programa sa izmjenama i dopunama Plana investicija, te Program tehničko-tehnološke sanacije i modernizacije infrastrukture NTF d.o.o. Ploče za 2021. godinu s izmjenama i dopunama, piše Faktor.ba.

Federalna vlada BiH je usvojila i informaciju Operatora Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo o kontroli namenskog utroška finansijskih sredstava i praćenju dinamičkog plana realiziranja projekta prema Planu investicija za obnovu i rekonstrukciju Naftnih terminala Federacije d.o.o. Ploče za 2020. godinu, shodno Odluci Vlade Federacije BiH od 28.4.2020. godine.

Vlada Federacije BiH je saglasna sa zahtevom ovog privrednog društva za investiranje u NTF u iznosu od 4.000.000 KM u skladu s usvojenim programom (Financiranje iz sredstava dokapitalizacije Vlade FBiH). Vlada je suglasna i da iznos od 4.000.000 KM bude osigurano iz proračunbudžeta FBiH za 2021. godinu, utvrđenih u podeli kapitalnih transfera javnim poduzećima – OTF d.o.o. Sarajevo – za povećanje kapitala NTF d.o.o. Ploče, navedeno je nakon sednice.

Izvor: Faktor.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti