završetak Severnog toka 2

Fortuna završava Severni tok 2

Nemačka pomorska agencija dala je dozvolu za postavljanje cevi u Baltičkom moru od 5. do 31. decembra, što znači da brod Fortuna može započeti radove na završetku gasovoda Severni tok 2 već danas. A da bi se omogućio nastavak radova u periodu od januara do aprila sledeće godine u toku je priprema nove dokumentacije.

Uprkos sankcijama SAD Nemačka je objavila koji brod šalje da dovrši izgradnju Severnog toka 2

Postavljanje cevi za gasovod Severni tok 2 u vodama Nemačke izvodiće brod Fortuna, pokazuju podaci navigacionih upozorenja koje je objavila Nemačka pomorska agencija, piše Sputnjik.

Kako se precizira, ove radove brod Fortuna izvodiće u Baltičkom moru od 5. do 31. decembra ove godine.

Prema podacima svetskog portala za praćenje kretanja brodova Marin trafik, brod Fortuna se trenutno nalazi u nemačkoj luci Vismar.

Krajem novembra kompanija Nord strim 2 saopštila je da obnavlja radove koji se tiču postavljanja cevi za gasovod Severni tok 2 u vodama Nemačke.

Budući da je dozvola Nemačke pomorske agencije za decembar već dobijena, radovi će biti pokrenuti već danas, međutim da bi se omogućio nastavak radova u periodu od januara do aprila sledeće godine u toku je priprema nove dokumentacije.

Prethodno je agencija Blumberg saopštila da će postavljanje cevi za gasovod Severni tok 2, najverovatnije, dovršiti ruski brod Akademik Čerski.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti