Fosil dunosaurusa star 180 miliona godina vredan 600.000 dolara

Jedna od najcenjenijih i najstarijih aukcijskih kuća na svetu se sprema za svoj drugi događaj gde će se kupci nadmetati za izuzetne dinosauruse i druge netaknute fosile. Redak trodimenzionalni 180 miliona godina star Ichthyosaurus Stenopterygius Longifrons biće na prodaju sledeće nedelje.

Pored nedavnog niza aukcija dinosaurusa, redak trodimenzionalni 180 miliona godina star Ichthyosaurus Stenopterygius Longifrons biće na prodaju sledeće nedelje u okviru najnovijeg događaja Bonhams Cornette de Saint Cir u Parizu. Jedna od najcenjenijih i najstarijih aukcijskih kuća na svetu se sprema za svoj drugi događaj gde će se kupci nadmetati za izuzetne dinosauruse i druge netaknute fosile.

Fosil vredan 420.000 do 630.000 dolara

Ovog puta u pitanju su ostaci otkriveni u Francuskoj i uključuju očuvanu lobanju stvorenja iz ere mezozoika. Skelet je gotovo 80 posto kompletan, sa karličnim kostima, pubisom i zadnjim udovima. Aukcionari očekuju da će fosil dinosaurusa doneti priličan novac na aukciji, sa procenama u rasponu od 420.000 do 630.000 dolara.

„Neki od najpoznatijih primeraka imaju tendenciju da budu spljošteni u naslagama blata i stena, tako da je prilično retko naći primerak, poput ovog, gde je skelet ne samo dobro predstavljen, već su kosti očuvane u tri dimenzije“, stoji u saopštenju aukcijske kuće.

Ihtiosaurus deli neke osobine sa delfinom, jer imaju istu fizionomiju i slične tehnike rađanja. Ali, pre nego što pomislite da kupujete pretka delfina morate znati da su istraživači zaključili da dinosaurus potiče od reptila koji žive na kopnu.

U ponudi i 260 miliona godina stara ajkulu

Ostali lotovi predstavljeni u Bonhams događaju uključuju 260 miliona godina staru ajkulu pronađenu u Nemačkoj, amolit sa retkim mat premazom iz Kanade i veliki zub najpoznatije i najveće Megadolon ajkule poznate čoveku koja je pronađena u Južnoj Karolini.

Događaj će se održati 13. decembra.

Izvor: Luxlife

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti