Gasprom pravi ruski Jutjub

Ruska energetska kompanija, Gasprom, vodeća u sektorima nafte i gasa najavila je da će u periodu od 2021. do 2022. godine predstaviti dve platforme za sadržaje koji generišu korisnici (UGC), slične američkoj platformi Jutjub. Korisnici će moći da postavljaju video snimke dugih i kratkih formata, izjavio je, Aleksandar Žarov, direktor holding Gasprom-Media na okruglom stolu Nacionalnog reklamnog foruma.

Holding Gasprom-Media će u periodu od 2021. do 2022. godine predstaviti dve platforme za sadržaje koji generišu korisnici (UGC), slične američkoj platformi Jutjub, izjavio je direktor holdinga Aleksandar Žarov na okruglom stolu Nacionalnog reklamnog foruma, piše Sputnjik.

„Sadržaj UGC platformi je atraktivan. U svom portfelju imamo Rutjub platform i dugo radimo s njom, oko godinu dana, kako bismo je modernizovali, učinili je istom kao Jutjub, a u pogledu alata koje sadrži i u pogledu korišćenja različitih mehanizmi učinili je još boljom. Ovo nije jedina UGC platforma koju planiramo da pokrenemo. Verujem da će se 2022. godine pojaviti druga platforma“, rekao je Žarov.

Generalni direktor holdinga je, takođe, rekao da će se ove platforme razlikovati. Korisnici će moći da postavljaju video snimke dugih i kratkih formata.

„S obzirom da je video format različit, nekad je kratak, nekad dug i da ne postoje mogućnosti za postavljanje istih dugih formata na Tik toku, platforma je i dalje veoma atraktivna. Zato i radimo na ovome, mislim da ćemo sledeće godine dati zanimljiv predlog", naveo je Žarov.

Istovremeno je izrazio nadu da se neće dogoditi blokiranje Jutjub platforme u Rusiji zbog cenzure koju vrši kompanija prema ruskim medijima.

Grupa poslanika Državne dume i senator Aleksej Puškov podneli su 19. novembra na razmatranje donjem domu zakon o mogućnosti „Roskomnadzora“ da blokira internet resurse koji omogućavaju cenzuru ruskih medija.

Predlog zakona uvodi status „vlasnika informativnog resursa umešanog u kršenje osnovnih ljudskih prava i sloboda, prava i sloboda građana Ruske Federacije“.

Generalni tužilac i njegovi zamenici, uz saglasnost ruskog ministarstva spoljnih poslova, mogu taj status dodeliti vlasniku informativnog resursa koji diskriminiše materijale iz ruskih medija.

Dokument pokriva najveće Internet resurse – Jutjub, Fejsbuk i Tviter. „Roskomnadzor“ takođe može da ima pravo da delimično ili u potpunosti ograniči pristup resursima koji krše autorska prava, uključujući i mogućnost usporavanja njihovog saobraćaja.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti

Najava Konferencije

21. decembar 2022.