potražnja za vodonikom

Gasprom razvija proizvodnju vodonika

Ruska gasna kompanija Gasprom planira da poveća proizvodnju i razmatra nekoliko područja za upotrebu vodonika kao izvora energije. Energija vodonika se smatra ključnom za sprovođenje razvojnih strategija s niskim udelom ugljenika

MOSKVA-Ruska gasna kompanija Gasprom planira da poveća proizvodnju i razmatra nekoliko područja za upotrebu vodonika kao izvora energije.

Trenutno Gasprom proizvodi više od 350.000 tona vodonika različitim tehnologijama u svojim pogonima.

Planovi kompanije uključuju razvoj inovativnih tehnologija za upotrebu metano-vodoničnog goriva u proizvodnim aktivnostima Gasproma, kao i razvoj inovativnih tehnologija za proizvodnju vodonika iz metana sa nula emisija CO2, zajedno sa načinima transporta vodonika, između ostalog, u svrhu izvoza.Vodonikova energija se smatra ključnom za sprovođenje razvojnih strategija s niskim udelom ugljenika. Međutim, vodonik je sekundarni izvor energije, a za njegovu proizvodnju potrebna je dodatna energija, što ga čini skupim. Većina trenutnih stranih projekata finansira se državnim subvencijama i olakšicama, a danas ne postoji zajedničko globalno tržište za energiju vodonika, piše u sredu portal Offshore Energy.

Izvor: wpcserbia

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti