Mera za sprečavanje malverzacija u BH-Gasu

Gazprom izlazi iz vlasništva bugarskog Overgasa

Ruski Gasprom saopštio je u petak da je postignuto konačno rešenje svih potraživanja i sporova sa bugarskom grupom Overgas što, takođe, uključuje prodaju udela Gazproma u Overgas Inc. Postignuto je poravnanje od 100 miliona evra što podrazumeva i da Gasrom neće više biti suvlasnik sa 50 % udela u bugarskom snabdevaču prirodnim gasom Overgas.

Ruski energetski gigant Gazprom saopštio je u petak da je postignuto konačno rešenje svih potraživanja i sporova sa bugarskom grupom Overgas što, takođe, uključuje prodaju udela Gazproma u Overgas Inc.

Gazprom očekuje da će dobiti više od 100 miliona evra kao deo sporazuma, navodi se u saopštenju, bez dodatnih detalja, piše Serbia Energy.

Ranije ovog meseca, kompanija za distribuciju prirodnog gasa Overgas Mrezhi dogovorila je finansiranje kredita od 117 miliona evra od sindikata pet banaka: Međunarodne banke za ekonomsku saradnju i sofijske UniCredit Bulbank, Raiffeisenbank Bugarska, DSK banke i Allianz Bank Bugarska. Prema podacima upisanim u privredni registar, finansiranje se sastoji od oročenog kredita od 100 miliona evra, investicionog zajma od 10 miliona evra i višenamenske kreditne linije od sedam miliona evra.

Gazprom je prošle godine saopštio da je njegov bord direktora odobrio odluku o ukidanju direktnog i indirektnog udela od 50% u bugarskom snabdevaču prirodnim gasom Overgas za 15,5 miliona evra.

Izvor: Seenews.com / Serbia Energy

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti

Najava Konferencije

21. decembar 2022.