Grad Kikinda i NIS pišu zajedničku istoriju od 2009.

Uz podršku NIS-a modernizovan je sistem grejanja u vrtiću Kolibri u Kikindi. Grad Kikinda i NIS imaju zajedničku istoriju od 2009. godine. Do sada je urađeno 164 projekta u vrednosti od 236 miliona dinara. NIS će se u okviru novog ciklusa programa Zajednici zajedno fokusira na ulaganje u projekte koji će doprineti poboljšanju nataliteta i očuvanju reproduktivnog zdravlja.

Kompanija NIS je, u okviru programa Zajednici zajedno 2021, modernizovala sistem grejanja u vrtiću Kolibri koji se nalazi u sklopu predškolske ustanove Dragoljub Udicki u Kikindi. Realizacijom ovog projekta, čija je vrednost veća od 3,4 miliona dinara, doprineće smanjenju potrošnje gasa, povećanju bezbednosti korisnika i energetske efikasnosti objekta.

Povodom uspešne realizacije projekta zamene kotla u vrtiću Kolibri, na koji se greju i Mesna zajednica i ambulanta Dečjeg dispanzera, vrtić su obišli Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde i Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a, u pratnji Kristine Drljić, direktorke PU Dragoljub Udicki.

Unapređenje kvaliteta životne sredine

Novi kotao će doprineti povećanju stepena opšte bezbednosti, pre svega vrtića Kolibri, ali i Mesne zajednice i ambulante Dečijeg dispanzera, koji su sistemom grejanja povezani na kotlarnicu. To je veoma važno, imajući u vidu veliki broj dece u okruženju, kao i činjenicu da se sama kotlarnica nalazi u okviru prostorija vrtića. Modernizacijom sistema ostvaruje se ušteda u potrošnji gasa kao energenta i doprinosi boljem kvalitetu životne sredine.

„Grad Kikinda i NIS imaju zajedničku istoriju od 2009. godine. Do sada je urađeno 164 projekta u vrednosti od 236 miliona dinara. Dugujemo ogromnu zahvalnost kompaniji NIS pre svega zbog toga što je imala razumevanja za potrebe građana Kikinde. Izuzetno je veliko zadovoljstvo kada možete da pomognete našim najmlađim sugrađanima, gde se i grad Kikinda strateški u narednom periodu opredelio da im pre svega obezbedi bolju budućnost“, rekao je Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde.

Novi fokus- nataliteta i očuvanju reproduktivnog zdravlja

Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora kompanije NIS, izjavio je da je iza kompanije i Grada mnogo zajedničkih projekata i ostvarenih rezultata i da je grad Kikinda veoma značajan na mapi poslovanja NIS-a.

„Program Zajednici zajedno je stub našeg društveno-odgovornog poslovanja. Nastavićemo da ga unapređujemo“, naveo je Smirnov i dodao da se NIS u okviru novog ciklusa programa Zajednici zajedno fokusira na ulaganje u projekte koji će doprineti poboljšanju nataliteta i očuvanju reproduktivnog zdravlja. Kristina Drljić, direktorka predškolske ustanove Dragoljub Udicki zahvalila je kompaniji NIS na donaciji i navela da je ovaj projekat „jedan od dokaza koliko je timski rad važan, koliko je zajednica važna, jer upravo je zajednica ta koja brine o bezbednosti i budućnosti dece u vrtićima i školama“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti

Najava Konferencije

21. decembar 2022.