HET se ne prodaje

Hidroelektrane na Trebišnjici se ne prodaju, odgovorio je Radovan Višković, premijer Vlade Republike Srpske napominjući: „HET je za one koji znaju i ne znaju najveći potencijal energetskog sistema Evrope”.

Vlada Republike Srpske nema nameru da prodaje Hidroelektrane na Trebišnjici (HET), rekao je premijer RS Radovan Višković na Narodnoj skupštini RS nakon što je nekoliko opozicionih poslanika optužilo vlast da kroz dokapitalizaciju tog preduzeća uvode privatizaciju Elektroprivrede RS na mala vrata.

Višković je rekao da Vlada nema ni nameru umanjiti vlasnički udeo koji ima RS u tom preduzeću. Napomenu je da je još mali deo akcija u poseduju mali akcionari. A čak i da sve one budu prodate, to ne bi promenilo vlasničke odnose.

„HET je za one koji znaju i ne znaju najveći potencijal energetskog sistema Evrope. Možemo mi govoriti i o vetru i o suncu, o solarnom ili bilo kom kapacitetu, ali HET je sa svojom akumulacijom biser i nikada, bar u ovom momentu, u Vladi nismo razmišljali na bilo koji način ugroziti taj sistem. Naprotiv, da ga još ojačamo i damo jos veću vrednost akcijama – kroz nove investicije”, rekao je Višković.

Nebojša Vukanović, poslanik u Klubu SDS-a je rekao da je namera Vlade da prevari male akcionare u HET-u. Pitao je šta je završeno od brojnih najava vlasti da će graditi brojne projekte u Hercegovini, uključujući aerodrom, termocentrale i brane.

Izvor: Nezavisne novine

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti

Najava Konferencije

Tema Konferencije

Dani
Sati
Minuti
Sekunde

17. maj 2023.