Huawei rešenja za OIE uskoro u Srbiji

Na Sajmu zelenih tehnologija InterSolar Europe 2022 Huawei je predstavio nove sisteme za prikupljanje i korišćenje obnovljive energije. Ova inovativna rešenja iz oblasti OIE mogu da pomognu domaćinstvima i industriji. Svi noviteti biće u nekom trenutku dostupni i kod nas, na tržištu koje se sve aktivnije okreće iskorišćenju obnovljive energije za život, ali i poslovanje”, navela je PR menadžerka kompanije Huawei u Srbiji, Jovana Tadić.

Na ovogodišnjoj InterSolar konferenciji održanoj u Minhenu, kompanija Huawei predstavila je nove sisteme za prikupljanje i korišćenje obnovljive energije. Na Sajmu zelenih tehnologija InterSolar Europe 2022 akcenat je bio na solarnim rešenjima za krajnje korisnike, industriju i privredu. Stratezi kompanije Huawei vodili su se konceptom „više bitova, manje vati“.

„Težimo da ispunimo obećanje o poboljšanju energetske efikasnosti naših glavnih proizvoda za 2,7 puta, jer digitalne tehnologije igraju ključnu ulogu u borbi protiv klimatskih promena i ispunjavanju ciljeva UN za smanjenje ugljenika”, istakli su iz kompanije Huawei.

Iz kompanije napominju da obezbeđivanjem tehnologija kao što su Smart String-Level Disconnector Technology SSLD-TECH, trofazni inverter (SUN2000-50KTL-M3), rešenja za skladištenje energije (ESS) (LUNA-200kVh-2H0) i pametni PV optimizator (MERC-1100V). /1300V-P), Huawei postaje pokretač smanjenja ugljenika.

Nova rešenja uskoro u Srbiji

„Na Huawei štandu videli smo inovativna i vodeća rešenja iz oblasti obnovljivih izvora energije (OIE) koja mogu da pomognu domaćinstvima i industriji. Svi noviteti biće u nekom trenutku dostupni i kod nas, na tržištu koje se sve aktivnije okreće iskorišćenju obnovljive energije za život, ali i poslovanje”, navela je PR menadžerka kompanije Huawei u Srbiji, Jovana Tadić.

Huawei rešenja, kreirana sa ciljem da kontrolišu i smanje emisiju ugljenika, ističu se svojom fleksibilnošću, pouzdanošću i lakom primenom. Kompanija takođe nastoji da evropskim partnerima pomogne na povećanju iskorišćenja kapaciteta obnovljive energije, njenom dugotrajnijem čuvanju i jeftinijoj i bezbednijoj eksploataciji.

Zelena rešenja

Robert Sabo, menadžer kompanije Huawei iz Mađarske istakao je značaj usmerenja kompanija na kreiranje zelenih rešenja.

„Zbog poskupljenja električne energije i nesigurnosti zbog energetske krize i naš region je u potrazi – ne samo za zelenim rešenjima, nego i dugotrajnim zamenama za snabdevanje energijom u svim sferama. To se odnosi kako na industriju, koja je posebno pogođena krizom, tako i na rezidencijalne korisnike. Huawei svima nudi rešenja koja će umanjiti njihovu zavisnost od tradicionalnih izvora energije i omogućiti im ne samo da prikupljaju, nego i iskoriste obnovljive izvore energije na pravi način i uz minimalne gubitke i povećanu bezbednost”, rekao je Sabo.

Huawei lansira ekskluzivnu Smart String-Level Disconnector tehnologiju

Na Sajmu je najavljeno da Huawei lansira ekskluzivnu Smart String-Level Disconnector tehnologiju (SSLD-TECH) i nudi rešenja za formiranje mreže za fotonaponske elektrane, sa većom bezbednošću i pouzdanošću.

Ova tehnologija precizno identifikuje i pouzdano uklanja uobičajene greške u sistemu jednosmerne struje, koje mogu prekinuti vezu sa obrnutim nizom i obrnutim protokom struje za 250 milisekundi i kratki spoj invertora za 16 milisekundi. Time se obezbeđuje sigurnost fotonaponskih postrojenja sa dokazanom efikasnošću, što postavlja standard u DC sigurnosti za industriju.

Niskougljenični razvoj

Takođe, istaknuto je da novi proizvodi za komercijalni i industrijski (C&I) sektor promovišu niskougljenični razvoj u svim industrijama.

Huawei inovativno rešenje pametnih žica pomoglo je u povećanju prinosa energije u elektranama, poboljšanju pouzdanosti spoljnih uređaja i značajnom smanjenju radnog opterećenja O&M. Istaknuto je da Huawei nastavlja sa inovacijama u oblasti invertera kako bi stvorio maksimalnu vrednost za kupce i povećavao istraživanja, razvoj i ulaganja u tržište.

Rešenje za skladištenje energije

Sa više od 10 godina iskustva u istraživanju i razvoju rešenja za skladištenje energije (ESS), Huawei je ostvario veliki napredak na ovom polju. Integrišući digitalnu, energetsku elektroniku i tehnologije u jedinstvenu strukturu pametnih nizova kako bi prevazišao ograničenja litijumskih baterija, pruža fleksibilno i isplativo rešenje sa većim potencijalom profita. Rešenje za skladištenje energije (ESS) služi kao rezerva snage i regulator mreže, ali i kao stabilizator u isto vreme, obezbeđujući vredne resurse za rešavanje pikova i regulaciju frekvencije.

Ujedno, uz sve veću potražnju preduzeća za smanjenjem troškova električne energije i emisija ugljenika, Huawei je prošle godine predstavio C&I Smart PV 1.0 rešenje, kombinujući PV i skladištenje energije za isporuku čiste energije različitim industrijama. Nova generacija ovih rešenja će voditi različite industrije u eru niske emisije ugljenika sa optimizovanim troškovima električne energije, aktivnom bezbednošću i pametnim operacijama i održavanjem (O&M) u cilju poboljšanog iskustva. Važno je istaći i da četiri sloja ESS zaštite mogu sprečiti bezbednosne opasnosti, sistemske greške i potencijalne kvarove, drastično poboljšavajući bezbednost sistema.

Nakon prošlogodišnjeg lansiranja 1+3+XResidential Smart PV 2.0 rešenja, Huawei ove godine predstavlja i nadograđeni +4+X dizajn. Ovo integrisano rešenje omogućava pametan ekosistem potrošnje, koji donosi sveobuhvatno iskustvo čiste energije u domove, uz niže troškove električne energije, aktivnu bezbednost i inteligentnog pomoćnika.

Čipovi – poskupljenje sirovina

Huawei je uspeo da obezbedi kontinuitet snabdevanja i blagovremenu isporuku proizvoda i usluga kupcima, što pokazuje efikasnost Huawei sistema upravljanja kontinuitetom poslovanja i mehanizma upravljanja.

Kada je reč o povećanju cena, u ovoj kompaniji pokušavaju da kontrolišu povećanje povezanih troškova i aktivno odgovore na povećanje kroz interna poboljšanja. Ističu da će aktivno komunicirati sa kupcima i partnerima na osnovu tržišnih uslova i nositi se sa izazovom.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti

Najava Konferencije

Tema Konferencije

Dani
Sati
Minuti
Sekunde

17. maj 2023.