Huawei: Ulaganje u zelenu budućnost Kraljeva i Srbije

Kompanija Huawei u Srbiji posluje duže od 15 godina, tokom kojih je uspešno realizovala veliki broj infrastrukturnih, telekomunikacionih i CSR projekata. Proces digitalizacije Srbije kroz ulaganje u tehnološki razvoj na lokalnom nivou nastavila je u Kraljevu. Zahvaljujući savremenim baznim stanicama Huawei je omogućio brži saobraćaj, manju potrošnju struje, održiviji rad i značajne uštede kako za održavanje, tako i za potrošnju energije u ovom gradu.

Kompanija Huawei je proces digitalizacije Srbije kroz ulaganje u tehnološki razvoj na lokalnom nivou nastavila u Kraljevu. Zahvaljujući savremenim baznim stanicama, Huawei je omogućio brži saobraćaj, manju potrošnju struje, održiviji rad i značajne uštede kako za održavanje, tako i za potrošnju energije u ovom gradu. Kompanija je pored instaliranja novih, takođe zamenila i postojeće bazne stanice savremenijim, pa je tako u Kraljevu sada dostupno više od 30 unapređenih baznih stanica.

Predstavnici kompanije Huawei u Srbiji sastali su se sa Predragom Terzićem, gradonačelnikom Kraljeva, kako bi predstavili inovacije koje su sprovedene na području regiona ovog grada.

„U skladu sa našom misijom, donosimo digitalizaciju svakom pojedincu, domu i organizaciji za potpuno povezan, inteligentan svet. Drago nam je što je i Kraljevo deo nje. Korišćenjem novih, savremenih rešenja Huawei je omogućio manju potrošnju struje, održiviji rad i značajne uštede kako za održavanje, tako i za potrošnju energije. Ovim podržavamo zelenu agendu Kraljeva. Misija naše kompanije za zeleniji svet je korak bliže svom cilju, nultom zagađenju planete i korišćenju 100 odsto obnovljivih izvora energije“, istakli su iz kompanije Huawei.

Iako pažnju najpre privlače kapitalne investicije u infrastrukturne i telekomunikacione projekte od državnog značaja, kompanija Huawei u Srbiji jednako aktivno sarađuje i sa lokalnim samoupravama. Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva, istakao je veliki značaj koji će ova oprema imati za grad i njegovu okolinu.

Velika pomoć da se nađemo na IT mapi sveta

„Zahvalni smo kompaniji Huawei na novoj telekomunikacionoj infrastrukturi i opremi koju su instalirali i unapredili. Ali i zbog činjenice da aktivno neguju srpsko-kinesko prijateljstvo. Ulaganjem u Kraljevo i okolinu Huawei podržava širenje jednakih mogućnosti za sve građane i pomaže našoj zemlji da se istakne na IT mapi sveta. Digitalizacija koju Huawei sprovodi na lokalnom nivou je zato izuzetno važna, a benefiti se uveliko vide. Svesni smo da su zelene tehnologije naša šansa i da budućnost mora biti održiva, zbog čega ćemo se još više zalagati za proširenje i implementaciju naše zelene agende. Huawei je naš pouzdan partner i potrudićemo se da tako i ostane“, izjavio je Terzić na sastanku sa predstavnicima kineske kompanije tokom kojeg su obišli i nove bazne stanice i drugu infrastrukturu.

Svojom ekspertizom i inovativnim rešenjima Huawei omogućava tehnološku jednakost svih građana Srbije i njihovo ubrzano uključivanje u moderne tokove života i poslovanja. Tokom planiranja, isporuke i implementacije odabranih rešenja, vodi se računa o zelenoj agendi, ali i visokim performansama isporučene opreme, uštedi energije i smanjenju troškova.

Huawei u Srbiji posluje duže od 15 godina, tokom kojih je uspešno realizovao veliki broj infrastrukturnih, telekomunikacionih i CSR projekata, uključujući i kontinuirano ulaganje u obrazovanje i razmenu i usavršavanje studenata u Kini. Kompanija će i dalje nastaviti da podržava lokalne samouprave i pomaže im da postanu deo savremenog, uspešnog tehnološkog sveta, smanje svoj karbonski otisak i poboljšaju ekonomsku i poslovnu klimu za svoje građane.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti