I NIS u akciji: Da se nove nade rode

Od danas do 26. avgusta predstavnici 13 lokalnih zajednica mogu da konkurišu za NIS-ov program Zajednici zajedno 2022, koji je ove godine posvećen temi povećanja nataliteta i očuvanju reproduktivnog zdravlja. Programom je obuhvaćeno 13 lokalnih zajednica: Beograd, Novi Sad, Niš, Čačak, Pančevo, Požarevac, Kikinda, Zrenjanin, Kanjiža, Srbobran, Žitište, Novi Bečej i Veliko Gradište.

Vodeći se idejom da je dugoročno ulaganje u zdravlje ključno za kvalitetan razvoja društva, kompanija NIS raspisuje konkurs Zajednici zajedno 2022, koji je posvećen temi povećanja nataliteta i očuvanju reproduktivnog zdravlja. U ove svrhe, NIS je izdvojio sredstva u iznosu od 118,5 miliona dinara za podršku porodicama u procesu vantelesne oplodnje. Deo sredstava namenjen je za nabavku specijalizovane medicinske opreme – u cilju poboljšanja uslova za rad u zdravstvenim ustanovama. Na ovaj način, kompanija nastavlja sa pružanjem podrške ustanovama koje su od vitalnog značaja za unapređenje kvaliteta života svih građana naše zemlje.

Programom je obuhvaćeno 13 lokalnih zajednica: Beograd, Novi Sad, Niš, Čačak, Pančevo, Požarevac, Kikinda, Zrenjanin, Kanjiža, Srbobran, Žitište, Novi Bečej i Veliko Gradište.

Prijave za ovogodišnji konkurs programa Zajednici zajedno počinju 17. juna i traju do 26. avgusta tekuće godine, a svi uslovi i propozicije nalaze se na sajtu https://www.nis.rs/zajednici-zajedno/. O projektima koji će biti podržani odlučuje Komisija za izbor projekata, a rezultati konkursa biće objavljeni tokom oktobra tekuće godine.

Veliko Gradište se priključilo Zajednici zajedno

Zajednici zajedno je program društvene odgovornosti, koji kompanija NIS realizuje 14 godina zaredom u saradnji sa partnerskim opštinama i gradovima širom Srbije. Do sada je putem ovog programa, u cilju podrške razvoju lokalnih zajednica uloženo oko 1,5 milijardi dinara i realizovano više od 1.000 projekata. Od ove godine spisku partnerskih gradova i opština pridružuje se i Veliko Gradište, čime NIS nastavlja da proširuje krug prijatelja i partnera među lokalnim zajednicima u našoj zemlji.

Osim toga, NIS pod sloganom Budućnost na delu već godinama podržava projekte od značaja za mlade, ulaže sredstva za unapređenje obrazovne infrastrukture, popularizaciju nauke, kulture i umetnosti, doprinosi poboljšanju uslova za rad i boravak u zdravstvenim ustanovama i ustanovama socijalne zaštite i ulaže sredstva za projekte u oblasti zaštite životne sredine. Od 2009. godine NIS je u te svrhe izdvojio više od četiri milijarde dinara.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti

Najava Konferencije

06. jul 2022