Industrija nafte i gasa ima mnogo toga da ponudi

Naša industrija ima mnogo toga da ponudi. Prvo i osnovno, svrha: dovesti svetu pristupačnu, pouzdanu i čistu energiju. Drugo, neverovatne mogućnosti za karijeru u različitim disciplinama i geografskim područjima, sredstva koja se, takođe, mogu iskoristiti za prelazak na druge delove energetskog miksa. Treće, širok spektar znanja – tehničko, finansijsko, menadžersko, kulturno ili geopolitičko – za negovanje radoznalosti studenata i mladih stručnjaka, porućio je Stefan Ruslet, potpredsednik Svetskog naftnog saveta u intervjuu za Kvartalni bilten NNKS.

Živimo u fascinantnim, uzbudljivim, ali i zabrinjavajućim vremenima! Ako se vratimo korak unazad i razmislimo o poslednje tri godine, svet je prolazio – i još uvek prolazi – kroz višestruke potrese. Zajedno smo se borili protiv svetske pandemije, koja transformiše naša društva, uključujući naše načine života (npr. rad od kuće, isporuke na kućnu adresu ) ili naše prioritete (npr. takozvani fenomen „masovnih ostavki“ u Evropi ili u SAD-u). Istovremeno, a u vezi sa COVID-om, videli smo velike potrese u globalnom lancu snabdevanja, kao na primer, nedostatak mikro komponenti i porast inflacije.

A kako naša društva nikada nisu bila tako suštinski povezana, svedoci smo ubrzanja geopolitičke krize, kao što je prvi rat na evropskom tlu od Drugog svetskog rata tj. sukob između Rusije i Ukrajine, ili ponovno jačanje tenzija u Južnom kineskom moru. Ovi poremećaji imaju veoma jak uticaj na snabdevanje energijom i potražnju na globalnom nivou, rekao je Stefan Ruslet, potpredsednik Svetskog naftnog saveta u intervjuu za Kvartalni bilten Nacionalnog naftnog komiteta Srbije.

Jedna od ključnih tema u našem Biltenu kao i u medijima širom sveta je – izazovi i perspektive zelene tranzicije. Kakvo je vaše mišljenje o tome kako će u budućnosti na energetsku tranziciju uticati aktuelna globalna situacija u energetskom sektoru? Da li smo spremni da se oprostimo od ugljovodonika?

Čovečanstvo se suočava sa velikim globalnim i kolektivnim izazovom: klimatskim promenama. U poslednje tri godine došlo je do ubrzanja krize zbog klimatskih promena širom sveta. Tokom godišnjeg sastanka Ujedinjenih nacija u Njujorku u septembru ove godine, mnogi lideri – iz celog sveta – podigli su glas da izraze svoju rastuću zabrinutost i pozovu na aktivnost. Među ključnim polugama za borbu protiv klimatskih promena je snažno i brzo smanjenje emisija CO2. To zahteva korenitu promenu našeg energetskog miksa, kako sa stanovišta potražnje, tako i sa stanovišta ponude. I to se dešava i već ima uticaja na energetski sektor.

Dozvolite mi da se osvrnem na nekoliko – vrlo konkretnih – primera. Zakonska regulativa se menja na globalnom, državnom i lokalnom nivou. U Francuskoj, na primer, neće biti novih zgrada sa sistemima za grejanje na gas. U više zemalja će automobili sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem biti zabranjeni u narednim decenijama.

Istovremeno, vidimo promenu u prioritetima investitora, a neki od njih, kao što je Norveški državni fond (najveći na svetu), najavljuju kraj svojih investicija u istraživačke projekte ili njihovo povlačenje investicija iz kompanija koje nemaju obaveza u pogledu ugljenične neutralnosti. Stoga energetske kompanije pristupaju diversifikaciji, ulažući u nove izvore energije, ali i u efikasnije procese istraživanja, proizvodnje, prerade i distribucije nafte i gasa.

Zbog činjenice da će u narednim godinama postojati potreba za ugljovodonicima, javiće se potreba za onim energetskim igračima koji imaju bolje iskustvo nego druge kompanije, koji će da identifikuju potencijalne rezerve (bilo da su to kondenzati, sunce ili vetar), da razvijaju i finansiraju gigantske projekte i upravljaju kompleksnom infrastrukturom za snabdevanje pristupačnom, pouzdanom i, nadamo se, čistijom energijom za sve nas.

Kako će energetska i ekološka tranzicija uticati na privlačenje mladih talenata i atraktivnost industrije nafte i gasa? Šta naša industrija može da ponudi tim mladima?

Ovo je, zaista, pitanje od kritične važnosti. Prvi ključni element koji treba imati u vidu je da smo već, nezavisno od energetskih i ekoloških tranzicija, u borbi za talente. Više profesionalnih organizacija širom sveta anketiralo je mlađe generacije u vezi sa ciljanim sektorima ili kompanijama. I ove generacije nam saopštavaju dve različite poruke: žele da rade za industriju sa svrhom, ali ne smatraju našu industriju privlačnom. I to je problem, a jednačina koju ćemo morati da rešimo da bismo pristupili talentovanim stručnjacima koji su potrebni našoj grani industrije da ubrza prelaz ka neto nuli, je veoma složena.

Sjajna vest je ono što je otkrilo naše anketiranje Mladih stručnjaka  Svetskog naftnog saveta iz 2021. godine, o percepciji mladih o naftnoj i gasnoj industriji, sa nazivom: „Privlačenje i zadržavanje talenta“ – predvođeno Tamarom Šereš iz Srbije. 5.600 studenata i mladih stručnjaka nam je reklo da ima pozitivnu percepciju naftne i gasne industrije, uključujući njenu svrhu i ulogu u energetskoj tranziciji, njenu sposobnost da inovira i podršku raznolikosti i inkluziji.

Ovo je važna, – ali veoma krhka – prednost za napredovanje naše grane industrije u budućnosti. A još krhkije jer, takođe, ne vide mogućnost sagledavanja karijernog puta i mogućnost napredovanja u karijeri: oni su među ključnim izazovima koji su identifikovani da bi se ostvarila njihova karijera u ovoj industriji.

Naša industrija ima mnogo toga da ponudi. Prvo i osnovno, svrha: dovesti svetu pristupačnu, pouzdanu i čistu energiju. Drugo, neverovatne mogućnosti za karijeru u različitim disciplinama i geografskim područjima, sredstva koja se, takođe, mogu iskoristiti za prelazak na druge delove energetskog miksa. Treće, širok spektar znanja – tehničko, finansijsko, menadžersko, kulturno ili geopolitičko – za negovanje radoznalosti studenata i mladih stručnjaka.  Ovo će biti još istinitije ako prihvatimo da promenimo priču i budemo glasniji u promovisanju tih dobara. Misija za industriju u celini i za Sveski naftni savet kao organizaciju.

Koji su prioriteti za Komitet mladih profesionalaca Svetskog naftnog komiteta? Kako će se razvijati ubuduće?

Želim da iskoristim ovu priliku da se zahvalim svim članovima Mladih stručnjaka Svetskog naftnog saveta. Otkako sam se pridružio organizaciji, još 2013. godine na Forumu mladih u Kalgariju, uvek sam bio inspirisan i motivisan ovim studentima i mladim stručnjacima koji volontiraju da bi oblikovali globalnu energetsku budućnost, spajajući strast i talente studenata u ovoj grani industrije, mladih stručnjaka i lidera u usponu.

Oni imaju pet jasnih prioriteta:

  • Povezivanje budućih lidera međusobno i sa trenutnim liderima u industriji,
  • Zajednička strast prema ovoj grani industrije i brendu Svetskog naftnog saveta „globalno“,
  • Premošćavanje geopolitičkih granica za podsticaj u građenju novih odnosa,
  • Integracija globalnih perspektiva za mlade stručnjake u ovoj grani industrije,
  • Podsticanje liderskih veština danas, da bi bule od koristi za budućnost ove industrije.

Ovi prioriteti su kamen temeljac svega što rade. Sledeći Forum mladih, prvoklasni događaj za studente i mlade stručnjake industrije energetike, ove godine u Almatiju, je savršen primer toga. Okupićemo nekoliko stotina učesnika iz celog sveta i formirati lanac vrednosti, kako bismo stimulisali debatu oko naše industrije, pomogli im da razviju svoju mrežu, ali i da prenesu poruku mnogim liderima koji će nas, još jednom, počastvovati svojim prisustvom.

Još jedan primer je naš globalni mentorski program, gde se više od 50 pojedinaca iz različitih zemalja redovno sastaje sa liderom ove grane industrije. Jednostavna inicijativa, jednostavna za realizaciju sa nekom kompanijom ili Nacionalnim komitetom, a koja donosi mnogo pozitivne energije našim učesnicima.

Verujem da će organizacija još evoluirati kako organizacija prolazi kroz tranziciju u susret proslavi 90 godina postojanja. Moramo proširiti obim obrađenih tema, uvećati našu mrežu podsticanjem partnerstva sa drugim organizacijama, a takođe apelujem na iniciranje više lokalnih inicijativa jer su one od suštinskog značaja za postizanje uticaja.

Teme rodne ravnopravnosti i različitosti postaju sve važnije, ne samo u naftno-gasnoj industriji već i u globalnom poslovanju. Koliki je značaj ovog pitanja i koje su aktivnosti Svetskog naftnog saveta i  Komiteta mladih stručnjaka u toj oblasti?

Potrebna nam je sva energija da prevaziđemo izazove koji su pred nama. Rodna ravnopravnost i raznolikost su, stoga, teme od kritične važnosti, gde moramo biti kristalno jasni i bazirati se na činjenicama o izazovima i mogućnostima, ali i vrlo konkretni kada se radi o alatima za poboljšanje koje možemo sprovesti kao pojedinci, korporacije i društva.

Od 2017. godine, pokrenuli smo sa Boston konsalting grupom (Boston Consulting Group) studiju Neiskorišćene rezerve, jedinu globalnu studiju o rodnoj raznovrsnosti,  sa fokusom na industriju nafte i gasa. Vidimo to kao priliku da, vremenom, pratimo napredak (već dva izdanja) i pružimo kompanijama priliku da uče iz najboljih praksi.

Konkretno, ispitali smo više od 50 međunarodnih i državnih naftnih kompanija i kompanija za naftne servise na poljima, koje čine 14% globalne radne snage u oblasti nafte i gasa, zajedno sa 2.800 stručnjaka ove grane industrije iz 60 zemalja. Šta nam oni poručuju?

Prvo, raznolikost donosi bolje rezultate. Primer: +9 poena EBIT-a za kompanije u kojima je prisutna raznolikost iznad proseka u liderskim timovima.

Drugo: ostaje, ipak, neiskorišćena rezerva za našu granu industrije jer je rodna raznolikost i dalje na nivou od 22% i zaostaje za većinom velikih sektora privrede!

Treće, postoje rešenja: ona počinju snažnom posvećenošću koja kreće sa vrha, zahtevaju podržavajuće modele rada, izume sa jasnim ciljevima i moraju se graditi na čvrstim temeljima sastavljenim od poslovne politike i programa, osmišljenih tako da održe visoku, inovativnu i inkluzivnu organizaciju.

Računam na naše prijatelje iz Srbije da doprinesu našem sledećem izdanju koje će biti pokrenuto do kraja godine i računam na svakog od nas načini korake ka inkluzivnijoj industriji.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti