potražnja za vodonikom

Kina napravila pametan tramvaj na vodonik

Pametni tramvaj na vodonik koji je uspešno napravljen od strane kineskih stručnjaka, ujedno i prvi te vrste na svetu koji koristi vodonik kao gorivo, proizveden u kineskoj provinciji Hunan, biće isporučen u Maleziju gde će biti testiran i pušten u saobraćaj.

Tramvaj sa pogonom na vodonik proizvela je China Railvai Rolling Stock Corporation (CRRC) Zhuzhou Electric Locomotive Research Institute Co., Ltd., a biće isporučen iz luke Šangaj u Maleziju u narednim danima.

Novi tramvaj biće korišćen za potrebe javnog gradskog saobraćaja u gradu Kučingu, glavnom gradu pokrajine Saravaka u Maleziji, saopšteno je iz kompanije.

Sistem pametnog tramvaja se napaja vodonikom, čija je glavna prednost u dužini pređenih kilometara i kraćem vremenu potrebnom za punjenje vodonikom, što znatno povećava uštedu energije i zaštitu životne sredine.

Novi moderan i inteligentan dizajn, koji se uklapa u modernizam Malezije, pomoći će u postizanju nulte emisije i preciznom sistemu javnog prevoza. Kada bude stigao u Maleziju, tramvaj će biti testiran u Kučingu oko tri meseca, saopštila je kompanija.

Uspešna primena pametnog tramvaja u Maleziji, gde se nadaju se da će efikasno ublažiti saobraćajne gužve u Kučingu, donoseći lokalnim stanovnicima pouzdan, efikasan i moderan način putovanja. Takođe se očekuje da će kineski pametni tramvaj služiti i ostalim zemljama u kojima bude radio na efikasnijem i bržem prevozu putnika, piše CGTN.

Izvor: Klix

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti