Kinezi duplirali kupovinu vozila na nove izvore energije

Kinezi duplirali kupovinu vozila na nove izvore energije

Udvostručena je prodaja vozila na nove izvore energije u Kini u prvih sedam meseci ove godine. Iz Kine poručuju da će nastaviti da promoviše visokokvalitetan razvoj tih vozila unapređivanjem integracije visokotehnoloških procesa, kao što su elektrifikacija i inteligentno umrežavanje.

Prodaja vozila na nove izvore energije u Kini je u prvih sedam meseci ove godine udvostručena. To pokazuje da je došlo do oporavka i proizvodnje i potražnje, pokazuju podaci Kineskog udruženja proizvođača automobila.

U periodu januar-jul, prodaja tih vozila iznosila je gotovo 1,48 miliona jedinica, što je dvostruko više u odnosu na isti period prošle godine, pokazuju podaci udruženja.

Prodaja vozila na nove izvore energije u Kini porasla je na 271.000 jedinica u julu, što je za 160 odsto više u odnosu na prošlu godinu. Istovremeno proizvodnja tih vozila u Kini je porasla za 170 odsto na 284.000 jedinica.

Proizvodnjom i prodajom vozila na nove izvore energije u julu postignuti su novi mesečni rekordi, navodi Kinesko udruženja proizvođača automobila.

Kina će nastaviti da promoviše visokokvalitetan razvoj tih vozila unapređivanjem integracije visokotehnoloških procesa. Reč je, pre svega, o elektrifikaciji i inteligentnom umrežavanju, navelo je Ministarstvo industrije i informacionih tehnologija Kine.

Izvor: CRI

Možda će Vam se svideti i:
Kraj naftne ere zbog kineske orijentacija na električna vozila (?)

Električna vozila će do 2030. činiti 40 odsto ukupne kineske prodaje automobila, a 20 odsto prodaje u Indiji i na drugim tržištima u nastajanju, predviđa Međunarodna agencija za energiju…pročitajte više

Volvo Cars se kladi na električna vozila

Već od 2030. godine Volvo će proizvoditi samo električna vozila. Ovaj švedski proizvođač automobile ranije je najavio da će do 2025. polovina njegove prodaje biti potpuno električna, dok će ostatak biti hibridi. Pokušavajući da iskoristi rastuću potražnju za električnim automobilima, uključujući Kinu, koja je već jedno od najvećih tržišta planiraju i internetsku prodaju…pročitajte više

Baterijskim skladištenjem energije ABB će na Filipinima poboljšati prenosnu mrežu

Kompanija ABB instaliraće svoj pionir projekat skladištenja energije na Filipinima. Cilju projekta je stvaranja pouzdanijeg snadbevanja električnom energijom iz obnovljovih izvora. Za sada je dogovoreno da to postrojenje bude kapaciteta 80MW, ali iz kompanije ABB se nadaju da će im uspešna realizacija ovakvog projekta otvoriti vrata ka većim i složenijim projektima…pročitajte više

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti

Najava Konferencije

Tema Konferencije

Dani
Sati
Minuti
Sekunde

17. maj 2023.