Konačno nove železničke drezine na srpskim prugama

Posle nekoliko decenija, tokom kojih nije bilo nabavke mehanizacije za održavanje građevinske i elektrotehničke infrastrukture kompanija Infrastruktura železnice Srbije kupila je od francuske kompanije Gajsmar pet novih teških motornih drezina, koje predstavljaju mehanizaciju neophodnu za održavanje kontaktne mreže i elektrotehničku delatnost na srpskim prugama.

Tri nove teške motorne drezine koje je nabavila kompanija Infrastruktura železnice Srbije dobile su upotrebne dozvole i angažovane su na srpskim prugama, dok je za preostale dve u završnoj fazi postupak ispitivanja i testiranja, nakon čega će i one biti uključene u redovan saobraćaj.

Infrastruktura železnice Srbije kupila je od francuske kompanije Gajsmar pet novih teških motornih drezina, koje predstavljaju mehanizaciju neophodnu za održavanje kontaktne mreže i elektrotehničku delatnost na srpskim prugama.

Ugovorena vrednost za svih pet drezina iznosi 4,475 miliona evra, a sredstva su obezbeđena iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Koliko su ovakve drezine neophodne za rad Infrastrukture železnica Srbije potvrđuje činjenica da je potpisan i aneks ugovora za nabavku šeste drezine, koja treba da stigne na srpske pruge polovinom 2022 godine.

Teške motorne drezine za KM namenjene su za poslove održavanja elektrotehničkih postrojenja, opreme i uređaja kontakne mreže. Takođe, pored redovnog održavanja koristiće se i na poslovima praćenja, obezbeđenja i provere investicionih radova.

Nove drezine za rad na kontaktnoj mreži, proizvedene u pogonima Gejsmara u Italiji, poseduju podiznu platformu, hidraulični kran sa korpom i ruku za prihvat sile kontaktne mreže. Za poslove redovnog održavanja velika pomoć u radu je merni sistem koji putem kamere i pantografa snima sve parametre kontaktne mreže.

Analizom dobijenih podataka savremenim softverom omogućeno dobijanje stvarnog stanja, detekcija kritičnih mesta, planiranje i optimizacija aktivnosti na poslovima redovnog održavanja i blagovremenog otklanjanja uz maksimalnu primenu mera zaštite radnika na radu.

Drezine poseduju prostor za prevoz ljudi, opreme i deo sa opremljenom radionicom. Teške motorne drezine za održavanje kontaktne mreže proizvedene su po najnovijim standardima i u skladu sa najvišim propisima Međunarodne železničke unije.

Nova drezina je korišćena i prilikom provere parametara kontaktne mreže  prilikom rekonstrukcije infrastrukturnih kapaciteta u železničkoj stanici Mala Krsna, u okviru prekonstrukcije pruge Jajinci – Mala Krsna.

Nabavkom novih teških motornih drezina omogućiće se efikasniji rad na poslovima redovnog održavanja, smanjiti vreme trajanja otklanjanja vanrednih događaja, omogućiti brži i bezbedniji rad ekipa kontaktne mreže, kvalitetnija kontrola izvedenih radova na projektima rekontstrukcije i modernizacije železničke infrastrukture čime se stvaraju uslovi za redovniji i bezbedniji železnički  saobraćaj sa električnom vučom.

U protekle gotovo četiri i po decenije srpske železnice su nabavile samo jednu tešku motornu drezinu za održavanje kontaktne mreže i to pre skoro dvadeset godina.

Francuska kompanija Gajsmar jedan je od vodećih svetskih proizvođača u oblasti železničke infrastrukture sa sedam fabrika u SAD i Evropi, koja se koristi u više od 130 zemalja.

Infrastruktura železnice Srbije na ovaj način realizuje aktivnosti na nabavci mehanizacije za održavanje građevinske i elektrotehničke infrastrukture, što srpske železnice decenijama unazad nisu činile. Podsećamo da su trenutno u fazi probnih ispitivanja i nova mera kola Infrastrukture železnice Srbije za potrebe merenja geometrije koloseka i tehnički nadzor nad prugama, čiji je proizvođač ruska kompanija Tvema.

Izvor: Infrastruktura železnice Srbije

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti

Najava Konferencije

21. decembar 2022.