Kraj EPCG Željezare Nikšić planiran Sunčani grad

U saradnji sa Opštinom Nikšić EPCG će uskoro raspisati međunarodni konkurs za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rešenja stambeno-poslovnog kompleksa Sunčani grad koji bi se podigao u neposrednoj blizini EPCG Željezara Nikšić.

Elektroprivreda Crne Gore, u saradnji sa Opštinom Nikšić, uskoro će raspisati međunarodni konkurs za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rešenja stambeno-poslovnog kompleksa Sunčani grad koji bi se podigao u neposrednoj blizini EPCG Željezara Nikšić. Za te namene Odbor direktora EPCG opredelio je ukupno 120.000 evra i zadužio menadžment Kompanije da u saradnji sa stručnim konsultantima pripremi svu potrebnu dokumentaciju.

Izradu idejnog rešenja, kojim će se na kvalitetan način valorizovati prostor u istočnoj zoni i zoni Gračanica – sever u okviru Prostorno-urbanističkog plana opštine Nikšić, inicirao je predsednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović.

Direkcija za razvoj i investicije i Direkcija za pravne poslove su, u saradnji sa stručnim konsultantima, već pripremile nacrt konkursnog zadatka, koji sadrži grafički prikaz budućeg kompleksa sa katastarsko-geodetskom podlogom, kao i foto i video dokumentaciju.

Najbolje rešenje, po odluci kompetentnog žirija, koje bude pristiglo na Konkurs, biće nagrađeno sa 50.000 evra, za drugonagrađeni rad predviđeno je 20.000 a za treće nagrađeni 10.000 evra. Predviđen je i otkup još dva rada sa po pet hiljada evra.

EPCG obezbeđuje finansiranje konkursa

Sredstva za konkursni fond obezbediće Elektroprivreda Crne Gore.

Učešće Opštine, kao raspisivača, treba da omogući direktno sprovođenje prvonagrađenog rada uz primenu propisa za sprovođenje u skladu sa Memorandumom o saradnji Opštine i EPCG kojim će biti definisani i uređeni odnosi između raspisivača konkursa.

Predlog za trajanje konkursa je 90 dana. Konkursni žiri trebalo bi da bude sastavljen od sedam članova, od kojih će dva biti stranci, s obzirom na međunarodni karakter konkursa. Predviđena su i dva stručna izvestioca konkursa, kao odgovorno lice zaduženo za administrativne potrebe konkursa.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti