Kraj za kineske električne automobile u Evropi?

Evropska komisija potvrdila je ono što se činilo unapred određenim zaključkom: od 5. jula biće uvedene visoke carine na električna vozila proizvedena u Kini , što je značajna odluka koja je spremna da redefiniše odnose sa Pekingom.

Ovaj korak, koji je najavljen početkom juna, rezultat je devetomesečne istrage koja je otkrila da se subvencije pumpaju kroz ceo lanac snabdevanja električnih vozila proizvedenih u Kini kako od strane domaćih tako i od stranih kompanija. Javni novac je otkriven svuda, rekli su zvaničnici, od iskopavanja sirovina potrebnih za proizvodnju baterija do transportnih službi angažovanih da dovedu gotove proizvode na evropske obale.

Troškovi energije i rada mnogo veći u Evropi

Sam obim subvencija omogućava kineskim proizvođačima da ponude svoje automobile po znatno nižim cenama od onih koje se sklapaju u bloku, gde su troškovi energije i rada mnogo veći. Razlika u cenama dovela je do brzog rasta uvoza automobila kineske proizvodnje: sa tržišnog udela od 3,9 odsto u 2020. na 25 odsto na kraju 2023, navodi Komisija.

Ovaj talas jeftinog uvoza predstavlja „pretnju ekonomske štete“ za industriju EU koja bi mogla da dovede do razornih gubitaka i dovede u opasnost više od 12 miliona direktnih i indirektnih radnih mesta, upozorava izvršna vlast.

Uvođenje dodatnih tarifa neophodno

Tarife su stoga neophodne da bi se nadoknadila nepravedna prednost koju daju subvencije.

Odluka objavljena u četvrtak predviđa dažbine koje se obračunavaju prema matičnoj kompaniji, godišnjem prometu i sumnjivom iznosu primljenih subvencija.

– BYD: 17,4 posto

– Geely: 19,9 posto

– SAIC: 37,6 posto

– Ostali proizvođači električnih automobila u Kini koji su sarađivali u istrazi, ali nisu bili pojedinačno uzorkovani, uključujući Teslu i BMW: 20,8 posto

– Ostali proizvođači električnih automobila u Kini koji nisu sarađivali: 37,6 posto

Uvođenje mera za sada će biti privremeno. Carinske vlasti će od kineskih izvoznika tražiti bankovne garancije, a ne gotovinu, što znači da krajnji kupci možda neće odmah primetiti promenu u svom džepu.

Carine ostaju na snazi do konačne odluke

Države članice održaće prvo glasanje za dve sedmice, ali ono će biti neobavezujuće i poslužiće za testiranje političkih voda. Carine će ostati na snazi dok se za četiri meseca ne donese konačna odluka, koju bi zemlje mogle da blokiraju ako skupe kvalifikovanu većinu protiv predloga. (15 država članica koje predstavljaju 65 posto stanovništva bloka.)

Nemačka, svetski izvoznik automobila sa jakim vezama sa kineskim tržištem, i Mađarska, rastuće središte kineskih ulaganja, su među onima koji će se verojatno protiviti.

Nemačko udruženje automobilske industrije kaže da „tarife nisu odgovarajuća mera“ za jačanje konkurentnosti“ i potencijalno mogu dovesti do „loše-loše situacije“. Organizacija je posebno zabrinuta zbog uticaja na zajednička ulaganja, poput onih koje Volkswagen i General Motors imaju sa SAIC-om.

Nasuprot tome, Francuska i Italija podržavaju dodatne namete, što ukazuje na to da će izborima u novembru prethoditi sveobuhvatna politička borba.

Veliki ulozi, male nade

U međuvremenu će Brisel i Peking razgovarati o mogućim rešenjima koja bi sprečila trajno uvođenje carina. Razgovori će biti na političkoj i tehničkoj osnovi.

„Ono što EU želi je rešenje. To nije uvođenje carina. Uvođenje carina nije cilj samo po sebi , to je sredstvo da se ispravi neravnoteža i nepoštena konkurentska situacija na štetu proizvođača električnih vozila u EU u poređenju sa onima koji proizvode u Kini“, rekao je portparol Komisije.

„Želimo ovaj dijalog s našim kineskim kolegama.“

Nade za iskorak su ipak male.

Peking će poduzeti sve potrebne mere

Peking je osporio istragu, nazivajući je „golim protekcionističkim činom“ koji “ veštački konstruiše i preuveličava takozvane subvencije“, pa je obećao da će „poduzeti sve potrebne mere“ za odbranu domaćih kompanija.

Izvor: Klix.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti