Manjak elektronike iz Kine zaustavlja nemačke proizvođače automobila

Nemačka auto industrija zaustavlja proizvodne trake zbog problema u snabdevanju elektronskim komponentama i čipovima iz Kine. Brzi ekonomski oporavak ove azijske zemlje i povećana potražnja za vozilima povećavaju nestašicu.

Nemački proizvođači automobila i snabevači pripremaju se da prekinu proizvodnju u drugom talasuvalu korone, nadajući se da će proizvodnju moći nastaviti tokom naredne godine, piše SEEbiz.

Ovoga puta posebno zapinje s elektronskim komponentama, što se događa zbog brzog ekonomskog oporavka u Kini.

Kako se, nakon smirivanja pandemije, automobilska industrija, posebno u Kini, oporavlja brže nego što se očekivalo, izražena je nestašica poluprovodnika, saopštili su iz kompanije dobavljača Kontinental (Continental).

Folksvagen (Volkswagen) se plaši prekida proizvodnje u kineskoj automobilskoj industriji zbog „uskih grla”. Zbog pandemije korone, isporuka računarskih čipova za određene elektronske komponente postala je nesigurna, objavio je Folksvagen u Kini. Problem pogoršava brzorastuća potražnja za vozilima u Kini.

Iz Kontinentala otkrivaju da će, iako su proizvođači poluprovodnika već proširili svoje kapacitete, zbog neočekivane potražnje, dodatne količine biti dostupne tek za šest do devet meseci zbog „olovnih” vremena u industriji.

Stoga se „uska grla” u isporuci mogu očekivati i u narednoj godini. Grupa Dax iz Hanovera u bliskom je kontaktu sa svojim kupcima, kako bi pronašla rešenja. Podružnica Folksvagena u Kini, takođe, trenutno traži izlaze, zajedno sa rukovodstvom kompanije u Nemačkoj i dobavljačima.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti