Mašinsko-saobraćajna škola u Čačku dobija video nadzor

U okviru programa Zajednici zajedno NIS je Mašinsko-saobraćajnoj školi u Čačku donirao 800.000 dinara za savremeni sistem video nadzora za školu koja ima tri odvojene zgrade, dvorište veće od 9.000 kvadratnih metara i poligon za obuku vožnje za učenike. U okviru celog projekta, od 114,5 miliona dinara, osam miliona je usmereno u grad Čačak, odnosno, sredstva su raspoređena na 10 osnovnih i srednjih škola sa ukupno 7.000 đaka.

Karavan NIS-ovog programa Zajednici zajedno nastavlja da obilazi škole širom Srbije. U želji da svojim ulaganjem pospeši razvoj zajednice, ali i pruži podršku obrazovnom sistemu zemlje, kompanija NIS je Mašinsko-saobraćajnoj školi Čačak u okviru prošlogodišnjeg ciklusa programa Zajednici zajedno obezbedila sredstva u iznosu od 800.000 dinara. Ovim sredstvima nabavljen je i ugrađen savremeni sistem video nadzora za školu. Tako je omogućena veća bezbednost učenika i zaposlenih. Ali, i podignuta svest o značaju čuvanja školske imovine.

Vladan Milić, zamenik gradonačelnika Čačka je istakao značaj saradnje grada i kompanije NIS u oblasti društveno odgovornog poslovanja.

„Saradnja NIS-a i Grada Čačka je započela 2013. godine. Ovom prilikom se zahvaljujem kompaniji NIS što je odabrala Čačak. I što već osam godina uzastopno izdvaja novac, koji ulažemo u brojne projekte. Među njima su bili uređenje parkova i ustanova kulture. Prošle godine deset škola je dobilo po 800.000 dinara, koje su iskoristile za nabavku računarske opreme kao i video nadzora. U Mašinsko- saobraćajnoj školi konkretno, radi se o savremenom video nadzoru, koji će značajno doprineti povećanju nivoa bezbednosti i đaka i profesora“, izjavio je Milić.

Donacija za gradske ali i seoske škole

Pored ove, NIS je u saradnji sa Gradom Čačkom uložio novac i u još jednu srednju školu. To je Tehnička škola, ali i još nekoliko gradskih škola – Filip Filipović, Ratko Mitrović, Sveti Sava i Tanasko Rajić, ali i dve seoske škole koje imaju više đaka, čime je pokazano da se jednako brine o školama i u gradskom i u seoskom području.

Dušan Tomić, rukovodilac Sektora veleprodaje Čačak u kompaniji NIS je ovom prilikom izjavo da je ulaganje u zajednicu i mlade prioritet kompanije.

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas ovde u Mašinsko-saobraćajnoj školi u Čačku, kojoj je naša kompanija obezbedila sredstva za nabavku opreme za video nadzor. To će sasvim sigurno doprineti bezbednosti zaposlenih i đaka. Fokus projekta Zajednici zajedno je u protekloj godini bio bezbednost škola i digitalizacija nastavnih procesa. I u budućnosti, kompanija NIS će nastaviti da podržava Čačak. Ali, i sve druge gradove i opštine koji su deo projekta“, istakao je Tomić.

Briga za đake i nastavnike

U okviru celog projekta, od 114,5 miliona dinara, osam miliona je usmereno u grad Čačak. Sredstva su raspoređena na 10 osnovnih i srednjih škola sa ukupno 7.000 đaka.

Mirko Lazović, direktor Mašinsko-saobrćajne škole je naveo da će novi video nadzor, zahvaljujući donaciji NIS-a, poboljšati bezbednost učenika i nastavnika škole.

„Veoma mi je drago što se promocija projekta Zajednici zajedno obeležava baš u našoj školi. Mi smo prošle godine učestvovali u konkursu u cilju unapređenja vaspitno obrazovnog procesa. Odnosno, unapređenja sistema video nadzora za našu školu. Specifični smo jer imamo tri odvojene zgrade, dvorište veće od 9.000 kvadratnih metara i poligon za obuku vožnje za naše učenike. Realizacijom ovog projekta postavili smo 24 savremene kamere na svim bitnim mestima u školi. A, imajući u vidu veličinu prostora, jasno je koliko će novi video nadzor doprineti bezbednosti kako đaka, tako i nastavnika“, rekao je Lazović.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti

Najava Konferencije

21. decembar 2022.