Matematičari nagradili one koji im pomažu

Povodom obeležavanja 75 godina postojanja Društva matematičara Srbije NIS-u je dodelјena povelјa ovog Društva za dugogodišnju podršku mladim matematičarima i aktivnostima. Ovom prilikom uručene su i medalјe pobednicima Srpske matematičke olimpijade.

Društvo matematičara Srbije dodelilo je kompaniji NIS povelјu za dugogodišnju podršku mladim matematičarima i aktivnostima Društva. NIS-u je povelјa dodelјena na svečanoj akademiji održanoj u zgradi Narodne skupštine Republike Srbije u Beogradu, povodom obeležavanja 75 godina postojanja Društva matematičara Srbije. Ovom prilikom uručene su i medalјe pobednicima Srpske matematičke olimpijade.

Povelјu za dugogodišnju uspešnu saradnju i podršku aktivnostima Društva matematičara Srbije dobili su, između ostalih, i Ministarstvo prosvete Srbije, Srpska akademija nauka i umetnosti, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija Srbije, Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Srbije, Matematička gimnazija u Beogradu, Matematički fakultet Univerziteta u Beogradu, Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Kragujevcu i drugi.

U ime NIS-a povelјu je primio Nikolaj Zalevski, direktor Departmana za digitalne tehnologije i inovacije.

„Želeo bih da se zahvalim u ime kompanije NIS, i u moje lično ime, za ovu nagradu i zahvalnicu koju smo dobili danas. Kompanija NIS kroz program Energija znanja već više od deset godina podržava Društvo matematičara Srbije, a takođe i mlade talente i naučnike ove države. Smatramo da su znanje i obrazovanje naša misija kojom doprinosimo bolјoj budućnosti Srbije. Kao naftna kompanija, kojoj su osnov prirodne nauke kao što su matematika, fizika i druge, nastojimo da razvijamo naše talente i na to gledamo kao na dugoročnu investiciju u znanje, u inovacije, ali i u privredu“, rekao je Zalevski i poželeo takmičarima i njihovim profesorima još mnogo uspeha i novih pobeda.

Značaj podrške za rad Društva matematičara Srbije

Prof.dr Miroslav Marić, predsednik Društva matematičara Srbije zahvalio je partnerima na podršci koju dobijaju mladi matematičari.

„Jasno je da sve naše aktivnosti traže ozbilјne materijalne resurse. Mnogo toga ne bismo mogli da ostvarimo da nema naših vernih partnera, državnih institucija, društveno odgovornih firmi i pojedinaca, koji nas svesrdno iz godine u godinu podržavaju. Ovom prilikom želim da vam svima, u ime svih članova društva, izrazim duboku zahvalnost, jer ste doprineli da mnoga takmičenja budu realizovana, medalјe osvojene, a najlepša drugarstva sa letnjih i zimskih škola budu skloplјena na radost svih“, rekao je Marić.

Akademik Zoran Knežević, predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti, obratio se prisutnima i istakao dugogodišnju saradnju sa Društvom matematičara Srbije.

Saradnja Društva matematičara Srbije sa SANU

Knežević je naveo da SANU i Društvo matematičara Srbije neguju bliske odnose, praktično od samog osnivanja, i izrazio uverenje da će  Društvo matematičara Srbije nastaviti sa uspesima, dok će u Akademiji uvek imati dobronamernog i pouzdanog partnera.

Kompanija NIS u okviru svog programa Energija znanja od 2013. godine podržava Društvo matematičara Srbije, a kroz saradnju sa Društvom, NIS podržava i održavanje Srpske matematičke olimpijade, kao i pripreme i učešće naših predstavnika na međunarodnim olimpijadama.

Podrška NIS-a matematičarima

U cilјu popularizacije prirodnih nauka, kao i afirmacije mladih i talentovanih matematičara, kompanija NIS podržava i matematičke manifestacije i radionice koje organizuje Društvo matematičara Srbije, kao što je nedavno održana manifestacija Maj mesec matematike. Pored toga, NIS ulaže i u obrazovnu infrastrukturu.

Uz podršku kompanije je u Matematičkoj gimnaziji u Beogradu otvoren kabinet za informatiku, koji se koristi za redovnu nastavu, kao i za pripreme učenika za međunarodna takmičenja.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti