Medalja Puškina rukovodstvu Centra ruskog geografskog društva u Srbiji

Za veliki doprinos proučavanju i očuvanju ruske kulturne baštine, zbližavanju i međusobnom bogaćenju kultura naroda Rusije i Srbije predsednik Rusije Vladimir Putin nagradio je Medaljom Puškina Dušana Bajatovića, predsedavajućeg Saveta Centra Ruskog geografskog društva u Beogradu i direktora ove organizacije Miroljuba Milinčića.

Ukazom predsednika Rusije Vladimira Putina za veliki doprinos proučavanju i očuvanju ruske kulturne baštine, zbližavanju i međusobnom bogaćenju kultura naroda Rusije i Srbije dodeljena je Medalja Puškina predsedavajućem Saveta Centra Ruskog geografskog društva u Beogradu Dušanu Bajatoviću i direktoru ove organizacije Miroljubu Milinčiću.

Saopštenje o nagradi objavljeno je na zvaničnom internet portal za pravne informacije ruskog predsednika, piše Sputnjik.

U intervjuu za ruski portal RG Miroljub Milinčić je rekao da „rad Centra predstavlja samo mali segment vekovnih i zajedničkih napora naših naroda i dveju država u cilju očuvanja i razvoja bilateralnih odnosa kako bi ovaj svet postao bolje mesto za sve nas“.

Medalja Puškina sa sertifikatom / Foto: Wikipedia

„Dana 17. oktobra 2016. godine Centar je zvanično otvorio (tadašnji) predsednik Srbije Tomislav Nikolić, a 17. februara 2017. godine formiran je Savet Centra na čelu sa Dušanom Bajatovićem“, podsetio je Milinčić i dodao da su za to vreme realizovani brojni programi. „Po mom mišljenju, posebnu vrednost pokazale su obrazovne ekspedicije i letnje škole organizovane za studente iz Srbije u Rusiji, uključujući i na Krimu“.

Milinčić je istakao da je „ovo samo početak našeg puta, koji će biti dug i posvećen zbližavanju mladih, akademske zajednice, preduzetnika i drugih ljudi koji se zalažu za razvoj prijateljskih veza između Srbije i Rusije“.

„Nameravamo da proširimo svoje aktivnosti u Srbiji i zemljama u okruženju i planiramo da postanemo regionalni centar od značaja na Balkanu i u Evropi“, zaključio je Milinčić.

Medalja Puškina dodeljuje se za zasluge u oblasti kulture, prosvete, društvenih nauka, literature i umetnosti.

Izvor: Sputnjik

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti