Miler ostaje na čelu Gasproma

Aleksej Miler, koji je na čelu Gasproma od 2001. godine izabran je za predsednika Upravnog odbora ove ruske energetske kompanije na još jedan petogodišnji mandat.

Aleksej Miler izabran je za predsednika Upravnog odbora Gasproma na još jedan petogodišnji mandat.

Odbor direktora razmotrio je pitanje izbora predsednika Upravnog odbora Gasproma i jednoglasno doneo odluku o ponovnom izboru Alekseja Milera za predsednika Upravnog odbora na petogodišnji mandat počev od 31. maja 2021. godine, saopšteno je iz Gasproma.

Aleksej Miler je predsednik Upravnog odbora Gasproma od 2001. godine. Diplomirao je na Lenjingradskom institutu za finansije i ekonomiju. N.A.Voznesenski i ima doktorat iz ekonomija, a pre nego što je došao u Gasprom (2000. godine) bio je zamenik ministra energetike Ruske Federacije.

Upravni odbor je 16. februara 2016. godine izabrao Milera za predsednika Upravnog odbora na petogodišnji mandat počev od 31. maja 2016. godine, a sada mu je mandate produžen.

U januaru je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa Milerom razgovarao o rezultatu rada 2020. godine, o prolasku zimskog maksimuma i planovima za gasifikaciju.

Vladimir Putin i Aleksej Miler / Foto: Kremlin.ru

Glavni menadžer Gasproma je odgovorio da će holding završiti tehnički moguću gasifikaciju u Rusiji do 2030. godine. Gasprom je, takođe, potpisao planove za sinhronizaciju radova za 2021. godinu sa regionima.

Ranije ovog meseca (17. februara), ruski premijer Mihail Mišustin rekao je da je vlada odobrila akcioni plan za razvoj tržišta tečnog prirodnog gasa (LNG) i istakao je da je pitanje gasifikacije važno za socijalno-ekonomski razvoj regiona.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti

Najava Konferencije

21. decembar 2022.