Moćni bager od Sretenja kopa ugalj na Polju C

Zahvaljujući naporima i umeću rudara i stručnjaka Elektroprivrede Srbije jedna od ključnih mašina za proizvodnju uglja u Rudarskom basenu Kolubara, Glodar 7, prebačen je rekordnom brzinom sa Polja D na Polje C i počeo na Sretenje da kopa ugalj.

Rudari i stručnjaci Elektroprivrede Srbije završili su transport bagera Glodar 7 za samo 10 dana i omogućili da počne rad na novoj lokaciji u Rudarskom basenu Kolubara, rekao je Milorad Grčić, v. d. direktora JP EPS.

„Ponosan sam na rudare u Kolubari. I, posebno sam srećan jer je na Dan državnosti i na Sretenje gospodnje bager Glodar 7 počeo da kopa ugalj na novoj lokaciji, na Polju C”, rekao je Grčić prilikom posete Polju C i čestitao Dan državnosti Srbije svim zaposlenima u EPS-u.

Bager Glodar 7 radio je na otkopavanju uglja na Polju D, a njegovo premeštanje organizovano je nakon što je iskopao poslednje tone u zoni Vreoca. Trasu dugu oko 12 kilometara ova masivna rudarska mašina prešla je za 10, umesto planiranih 12 dana. Polovina transportne trase išla je preko svežih odlagališta, ali je čitav poduhvat dobro završen zahvaljujući iskustvu i zalaganju radnika Kolubare.

Grčić je čestitao rudarima na uspešno realizovanom poslu premeštanja i ponovnog pokretanja bagera, jednog od ključnih za proizvodnju uglja u Kolubari. Zajedno sa Grčićem početku rada Glodara 7 na novoj lokaciji prisustvovali su čelni ljudi ogranka RB Kolubara i Sindikata Kolubare.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti

Najava Konferencije

21. decembar 2022.